välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar och identifiera stjärnbilden Perseus

Postad av : Charlotte Wannberg

Perseus var den antika hjälten i myten att dräpte Medusas. I himlarna stjärnbilden Perseus är full av intressanta föremål, inklusive vad som kan tolkas som Medusas huvud, som han använde för att förvandla människor till sten. Så här hittar Perseus på natthimlen och utforska himlakropparna inom sina gränser

Du behöver:.
Lawn stol eller filt
. Ficklampa.
Kikare.


1.
Titta nordost under hösten himlen. Höst är bästa sändningstid till Perseus, som ska vara synliga efter 9:00 s. m. Vintergatan går genom Perseus, vilket gör det ännu mer levande. På en månlös natt, leta efter stjärnbilden Cassiopeia, som är i form av ett "W" eller ett "M" beroende vilken tid på natten är det som stjärnorna roterar med förflyttning av jorden. Perseus kommer att vara nära Cassiopeia och vänster om Stortorget i Pegasus, en konstellation som innehåller fyra stjärnor i form av en gigantisk kvadrat. Den lysande stjärnan Capella i Auriga, kommer också att hjälpa dig att hitta Perseus. Det är mellan Cassiopeia och Capella nästan direkt.
2.
Tänk på en känguru utan huvud när du ser på Perseus. Detta är det bästa sättet att beskriva denna stjärna grupp. Alternativa anslutningar av stjärnorna i Perseus visa honom som en man med armar och ben men det är hårddraget ganska lite.
3.
Leta efter variabel stjärna Algol. Denna stjärna kommer att förändras i storlek, eller skenbar ljusstyrka, var tredje dag. Om Perseus är tänkt som en känguru, då Algol skulle vara i hans händer. Detta är den stjärna som de gamle såg som ögat av Medusas huvud eftersom det förändringar i ljusstyrka. I verkligheten är Algol en del av en trippel stjärnsystem som är 93 ljusårs avstånd. När en av de mindre ljusa stjärnor banor framför brigher en förändring i storlek är märkbar. Detta kallas en eclipsing binär.
4.
Använd din kikare för att visa öppna klustret. Synligt för blotta ögat, omfattar detta kluster av stjärnor ett område större än fullmånen. Det består av ett hundratal stjärnor som är mer än 1. 400 ljusår bort från jorden. Det visar sig väl i en bra uppsättning av kikare och kan hittas lite nordost om Algol. Om du har en stjärnkarta du arbetar från när du tittar Perseus, är den känd som M34.
5.
göra en dubbel ta på Double Cluster. Detta är ett par stjärnhopar intill varandra mellan Perseus och Cassiopeia. De är bara några hundra ljusår från varandra i rymden. En öppen kluster är en grupp upp till tusen stjärnor som har bildats från samma molekylmoln i himlarna och är bundna togetehr av sin egen gravitation. Double Cluster i Perseus är bland de mest fotograferade objekt på natthimlen. Double Cluster kommer att märkas NGC 869 och NGC 884 på din stjärnkartan.

    
    Copyright © 2011 give2all.org