välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar och identifiera zodiaken stjärnbilden Tvillingarna

Postad av : Jonathan Nyberg

Gemini är en grupp stjärnor som representerar ett tvillingpar från den grekiska mytologin. Tvillingarna är också en Zodiac konstellation, i samband med astrologi och juni månad. Det finns många väldefinierade konstellationer på vinterhimlen är Gemini ofta förbises. Läs den här artikeln för att hitta och identifiera egenskaper Tvillingarna nästa gång du ser ut i den stjärnfyllda nattens himmel

Du behöver:.
Lawn stol eller filt
Ficklampa.
Kikare.


1.
Vänta tills början av vintern på norra halvklotet för att se Tvillingarna på kvällarna. Det kommer att vara väl synlig från nio på kvällen. Vänd mot öster och skanna skyarna.
2.
Leta efter Gemini väster OXEN. Taurus är en lätt identifierbar grupp stjärna formad som ett "V" med en öppen stjärnhop som kallas Plejaderna ligger nära till sin rätt. Tvillingarna är till vänster om Oxen. Tvillingarna är också norr om den lilla konstellationen Canis Minor, som innehåller en ljusstark stjärna, Procyon.
3.
Söka upp de två ljusa "Twins". Gemini är markeras med två ljusstarka stjärnor som är nästan sida vid sida, åtskilda av bredden på tummen om du höll upp den mot himlen. En stjärna är Castor och den andra är Pollux. Tänk på timvisaren på en klocka. Om Pollux, den ljusare av de två stjärnorna var i mitten av klockan, då Castor skulle peka på halv två. Castor är en trippel stjärnsystem. En av stjärnorna kretsar kring andra och en tredje kretsar kring de två andra. Det tar ett bra teleskop för att dela in dem för din visning.
4.
Kom ihåg att Tvillingarna är mer än dessa två stjärnor. Beroende på din synpunkt kan du uppfattar Gemini som två ganska raka linjer som är anslutna på toppen. Resten av stjärnorna i Tvillingarna rinna ner i två rader mot jägaren Orion, en lysande konstellation som innehåller många ljusstarka stjärnor.
5.
Missa inte en chans att se den öppna stjärnhop som kallas M35. Detta gäng stjärnor, numrering flera hundra, ligger på "fötter" i Tvillingarna, närmare bestämt Castor fötter, de dubbla på höger sida av Tvillingarna. Det kan ses med blotta ögat på en månlös kväll. Kikare kan du se ljusare stjärnor inom klustret.
6.
Titta efter Geminiderna meteorregn i mitten av december. De Geminids är en årlig meteorregn som toppar omkring december 13 och 14. Om man tittar på Castor meteorerna kommer tycks utstråla från området. Den Geminids kan producera dussintals meteorer i timmen under loppet av dessa två nätter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org