välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skillnaden mellan getingar och bin

Postad av : Jeanette Morales

Getingar och bin är alla som kan stickande människor, men det finns några mycket märkbara skillnader mellan de två. Getingar kan svida du mer än en gång, medan bina kommer att dö efter att de sting dig eftersom deras stinger, som är knuten till alldeles i slutet av deras matsmältningssystem är hullingförsedda och förblir i huden, vilket gör att biet att så småningom gå under. Här är några fler skillnader mellan getingar och bin

Identification


1. .
En av de visuella skillnaderna mellan getingar och bin är deras utseende. Getingar har en mycket mer smal kropp som smalnar i midjan området. De ser ut som de är blanka och har en slät kroppsyta. Bin däremot är "plumper" än getingar. De är också hårigare och bakben är flackare. Bin har en pollen korg på bakbenen medan getingar inte gör det. Den geting har bakben som hänger ner under flygning men du kan inte se en binas bakben vid denna tid. Stinger på en geting är inte taggtråd som på ett bi.

Typer


1.
Även om det finns många arter av både getingar och bin De vanligaste är honungsbin och humlor för bin och getingar papper, Yellowjackets och bålgetingar för för getingar. Bin livnär sig på nektar och pollen från blommor, få ibland mat från skräp i form av söta matrester. Getingar är köttätande rovdjur som äter på andra insekter, foder till sina ungar i boet.

Fördelar


1.
Både getingar och bin är mycket fördelaktigt att naturen . Honungsbin har uppskattats att ansvara för upp till 80% av pollinering av fruktträd, växter grönsaker och baljväxter samt blomsterfrön. Humlor spelar också en viktig roll i pollinera många växtarter. Getingar styr många insektspopulationer med deras köttätande sätt. Flugor, syrsor, larver och andra insektsvaxer olägenheter alla faller offer getingar.

Geografi


1.
Det finns stora skillnader mellan getingar och bin i där de gör sina bostäder. Båda finns på alla kontinenter utom Antarktis för. Getingar kommer att bygga sina bon från en massa-liknande sekret som de gör genom att tugga träfiber och blanda det med saliv. Yellowjackets och Hornets kommer att bygga en rad kammar ett ovanpå varandra och omge dem med ett anslag på köttiga skikt. Yellowjackets kommer att bygga deras under jorden i hålen de "låna" från djur eller i urholkade träd, buskar, innanför murarna av strukturer, och under takfoten av byggnader. Hornets kan göra sina bostäder upp i träd eller längs kanten på en byggnad. Papper getingar kommer att bygga ett enda papper kam utan omgivande anslagen inom i stort sett alla horisontella yta. Honungsbin gör dock en sträng av vertikal kammar av vax. De kan bo i träd hålrum men de flesta av sina bon i dag kommer från människor i form av prefabricerade bikupor. Humlor samtal tomma hålor och öppningar i byggnader sitt hem.

Överväganden


1.
I kylaren hösten månader getingar kommer att ändra fokus från insekter och andra källor protein kolhydrater. Om du någonsin har gått till ditt barns fotbollsmatcher i höst har du säkert märkt Yellowjackets flyger omkring, landar på läskburkar och i soporna kärl. De letar efter något sött att de kan äta. Getingar och honungsbinas kolonier överlever inte vintern i kallt klimat, med endast nya bidrottningar gör det trots den kalla dolda varhelst de kan hålla värmen. Honungsbinas kolonier kan emellertid leva i mer än ett år.

    Previous:nothing
    Next:varför lungorna känns svampiga?
    
    Copyright © 2011 give2all.org