välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kemiska strukturen hos en triglycerid

Postad av : Valon Istrefi

Triglycerider är en viktig del av den mänskliga kroppen och göra upp mycket av vad vi tycker om som fett. Triglycerider består av glycerol och fettsyror

Historia

Triglycerider är är en del av oljor och animaliska fetter, och är kritiska till lagring av energi, liksom både att använda energi och ibland omvandla fett i aminosyror och socker. När förbrukas, triglycerider upp av tunntarmen, som har att bryta ner dem och sätta ihop dem innan de kan integreras i kroppen.

Identifiering

Triglycerider består av en glycerol molekyl med tre fäst fettsyror. Den glycerol och fettsyror är fästade med ester obligationer, vilket är ett sätt för karboxylsyror (t. ex. fettsyror) för att binda till andra molekyler. För att en triglycerider brytas ner, måste ester obligationer brytas av ett enzym. När det gäller triglycerider, som enzymet lipas.

Funktioner

I triglycerider är glycerol enhetlig. Alla avvikelser kommer från fettsyror, som kan förekomma i vilken kombination. Fettsyror består av en lång kolkedja med en karboxylsyra grupp på huvudet. I vissa fall, alla fettsyrorna är lika, i andra, alla är olika. Antalet kolatomer i en fettsyra kan variera, men de tenderar att ha 16, 18 eller 20 kolatomer. De flesta växter och djur kan bara göra jämna kolkedjor, men bakterier kan göra fettsyror med ett udda antal kolatomer.

Betydelse

mättade och omättade fetter har att göra med fettsyror kedjor. Ett mättat fett innebär att det inte finns några dubbelbindningar inom fettsyror. Omättade fetter har dubbelbindningar i kolet svans av fettsyror kedja. Dubbelbindningar är styvare än enkelbindningar, och orsaka fettsyra att ha en märkbar "knut" i kolet svansen. Detta gör omättade fetter inte kan packa så tätt som mättade fetter, som ett resultat, de är mindre benägna att bilda blodproppar, och utgör en kardiovaskulär risk

Varning

Triglycerider är en viktig faktor i åderförkalkning, vilket kan leda. till blodpropp och hjärtinfarkt. Höga nivåer av triglycerider har förknippats med ökad risk för hjärt-kärlsjukdom. Å andra sidan är vissa former av triglycerider kända för att vara cardioprotective: Höga nivåer av high-density lipoprotein (HDL), som är fylld med triglycerider, är kända för att förhindra hjärtinfarkt, men den mekanism genom vilken detta sker är oklart.

    Previous:nothing
    Next:vad är TYVEK?
    
    Copyright © 2011 give2all.org