välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användningsområden för gummi

Postad av : Jeanette Morales

Gummi är en mångsidig, elastisk substans som kommer från växter och från syntetiska produktionen. Det används i alla aspekter av det dagliga livet, från penna suddgummin till däck till läkarnas handskar.

Hushållens Gummi används överallt i hemmet. Gummibanden hålla tidningar tillsammans för leverans på verandan, och broccoli bunt i kylskåp. En gummislang levererar vatten till trädgården, och gummihandskar skydda händerna under rensningen sysslor. En gummi spatel tillåter en kock att steka ägg utan att repa ett non-stick stekpanna. Efter en hård dag på jobbet, gör skumgummi kuddar och dynor soffa mjuk och behaglig.

Office Gummi är en viktig del av kontoret livet. Till exempel våtservetter en gummi radergummi i änden av en penna ur misstag, kan stämplar justeras för att markera dagens datum på inkommande handlingar, och små gummi stödhjul kontorsstolar.

Industri

Gummi används i stor utsträckning i maskiner, från hydraulslangar ge lyftkraft, att bälten gummi transportband för att flytta objekt genom en fabriks produktionslinje.

Jordbruk

Moderna gården liv beror på gummi på olika sätt. Till exempel, gummislangar leverera vatten till grödor och gummi traktordäck rulla genom fälten under skörden.

Transport

Gummi hjälper oss att komma runt. Däck till bilar, cyklar, rullstolar och flygplan är gjorda av gummi, liksom skosulor. Gummi tips gå på ändarna av kryckor och käppar, och gummi används för att göra ledstänger för rulltrappor.

Hälsa

Gummi är en förutsättning för hälsa och hygien. Gummi gym mattor skyddar golvet i en gymnastiksal, och gummihandskar krävs bär för läkare som utför ingreppet. Latex kondomer används som preventivmedel och förebyggande av smittspridning.

Säkerhet och tillförlitlighet

Gummi gör världen lite mindre farligt. Till exempel gummi kompost tillverkad av återvunnet skrot däck kuddar barn faller från lekredskap, och polisen söker nonlethal användningssätt folksamlingar gummikulor för att störa upplopp.

Underhållning

Gummi kan ge lite glädje i världen. Den elastiska egenskaperna hos gummi ger basketbollar deras studsa, medan en flytande gummi, latex, används för att göra färgglada ballonger för att glädja barnen.

    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org