välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

orsakerna till kemisk vittring

Postad av : Charlotte Wannberg

som stenar och mineraler skift och flytta från jordens livmoder till ytan, underkastelse av ytan miljön som orsakar nedbrytningen och ändring av dessa bergarter och mineral resultat i vittring. En språngbräda för andra geomorphic och biokemiska processer, ger vittring en viktig inverkan på jordens yta. Kemisk vittring, i synnerhet, orsakar förändringar i den kemiska och mineralogiska göra upp i olika material. Viktiga miljöfaktorer för vittring ligga i temperatur och klimat.

Hydrolys

Hydrolys, enligt "Encyclopedia of Earth", som händer när vatten och stenar och mineraler möts. Den reaktion som uppstår mellan de två formerna en lösning som förmultnar det ursprungliga materialet. I denna process nya föreningar form och pH ökar genom frisättning av hydroxidjoner. Silikat och aluminiumsilikat mineraler bevisa speciellt känsliga för detta orsaken till kemisk vittring på grund av förekomsten av elektriskt laddade kristall exteriörer. När silikatmineral, kalium fältspat, genomgår hydrolys bildar den till ett lermineral.

Oxidation

Ytterligare en orsak till kemisk vittring, oxidation framkommer mellan föreningar och syre. Enligt universitetet i Wisconsin Institutionen för geologi och geografi, syre löst i vatten och sedan kombinerar med metalliska inslag. Bildandet av rost i rött till brunaktiga streck på material betecknar ett resultat av oxidation. Som syre reagerar och kombinerar med järn, blir det järnoxid hematit.

Vätskesystem

Precis hydrolys innebär släckning vatten. Men istället för att bilda en lösning, material absorberar vattnet och sedan skapa en ny produkt. Ett exempel på vätsketillförsel sker när jonerna H + och OH-fäster hematit material och ändra dem till limonit. Dessutom enligt "Encyclopedia of Earth", hydrering kan accelerera andra vittringsreaktioner genom att utöka kristallgitter av material för att möjliggöra ett större yta att bilda och bli föremål för nedbrytning.

kolsyra

vållande av kemisk vittring genom processen av karbonat händer när karbonat och bikarbonat joner reagerar med mineraler och producera en ny produkt. Ofta andra kemiska processer uppmuntra utvecklingen av ett karbonat reaktion på grund av bildandet av ytterligare karbonater.



Dessutom miljöer med hög koldioxid uppmuntra denna process att ske, så att det finns kolsyra har en stor inverkan på nedbrytningen av berg och mineraler. Regnvatten, till exempel, blandar med koldioxid i atmosfären och bildar kolsyra som sedan faller till jorden för att blanda och reagera med material som finns där. Enligt universitetet i Wisconsin Institutionen för geologi och geografi, som kolsyra kommer i kontakt med kalcit, hittade en mineral i kalksten, orsakar de resulterande kemiska reaktionen kalcium och bikarbonatjoner att separera.

    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org