välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

anläggningar i den alpina Biome

Postad av : Camilla Näslund

De få växter som lever i den alpina biomen måste kämpa för att överleva. Rocky, sandig jord och torra förhållanden leda till ytterligare utmaningar för växter som de håller fast vid mager jord. På grund av de tuffa odlingsförhållanden konstaterade växter i alpina biomen har en bräcklig natur.

Alpine Phacelia

En klockformad blomma, blommar alpina Phacelia (Phacelia sericea) i levande nyanser av blått, violett eller vit mot bergväggen på en bergssluttning. Den håriga flikiga blad klamrar sig fast vid stjälken, som växa upp från en enda pålrot. Den blommar spira i grupper om 10 till 100, upp till 2 meter lång, och producerar långa lurviga söker ståndarknappar som sträcker sig förbi blommorna, enligt Blue Planet biom. Utgivna mitten av sommaren, alpin Phacelia växa i nästan alla bergskedjor finns i hela jorden.

Alpenrose

en vintergrön buske som växer bredare än det gör höga inträffar Alpenrose (Rhododendron ferrugineum) vanligen i den europeiska Alperna och Pyrenéerna berg. En dvärg arter, trivs den i svala temperaturer och steniga jord som finns i den alpina biomen. Den djupa rosa till röda blommor som blommar i rundade klumpar tycks början till mitten av sommaren.

Edelweiss

En av de mest kända alpina blommor, enligt Alparc, frodas en edelweiss (Leontopodium alpinum) under överhängande bergsklippor. Korta växter som växer enbart 6 till 12 inches i höjd, lämnar sitt silver inbäddade i täta, ull-liknande täcker. Den oansenliga stjärnformade blommor fram från mitten av anläggningen i kluster om tre till fyra.

Gentian

Best identifieras genom sin ljusa, stora, djupa blå blommor som strö alpina biom, gentiana blommor också blommar i rosa, rött och gult. En stor familj som omfattar över 1600 arter, enligt Gentian Research Network, tar de i form av örter, buskar, lianer och även träd i vissa delar av världen. Den mjuka löv växer mitt emot varandra med ett framträdande HUVUDNERV löper längs mitten av varje blad.

Fjällglim

Utmärkande för alpina växter som växer nära marken för att skydda mot vind och kyla, den fjällglim (Silene acaulis) utvecklar endast 2 till 6 inches i höjd. Miniscule gröna blad, mjuk, bildar en mounded form späckat med små rosa blommor. Väl anpassade till både lägre och högre alpina regioner, skriver Blue Planet biom växer fjällglim i både Rocky Mountains och de schweiziska alperna.

    Previous:nothing
    Next:Hur skapar jag ett nät & kedja?
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org