välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

jordens geologiska historia verksamhet för mellanstadiet

Postad av : Magnus Ekblad

Jorden tog 4,6 miljarder år att bilda. Hur får man högstadiet eleverna att förstå denna stora mängd tid? Skapa en lång papper tidslinje för att ge dina elever en visuell för jordens historia. Använd en fotbollsplan för att få dina elever entusiastiska över de stora geologiska datumen för jorden. Låt dina elever använder en 12-timmars klocka att förstå de olika geologiska epoker.

46 ark papper

Skriv en lista på tavlan eller dela ut arbetsblad med en lista på de geologiska epoker och tidpunkter under jordens geologiska historia. Fråga efter frivilliga studenter till band 46 ark vanligt kontorspapper av samma storlek tillsammans. Du kanske har studenterna får i grupper för att göra detta. När du har hela pappersremsa tillsammans, berätta för klassen att varje pappersark utgör 100 miljoner år. Har elevgrupper skriva eller dekorera speciella datum på tidslinjen från sina kalkylblad eller från de datum på tavlan. Till exempel kanske du vill att studenterna ska utse att cirka 500 miljoner år sedan började syre att expandera i atmosfären.

Fotbollsplan

Ta dina elever ut till en fullskalig fotbollsplan. Utse en ände zon som "Today" och den andra änden zonen som "När jorden bildades. " Berätta för dina elever att varje varv motsvarar 46 miljoner år. Dela in eleverna i grupper och ge dem kalkylblad med information och instruktioner för att räkna ut var att utse på fotbollsplanen där vissa epoker eller olika datum hänt.

Tick, Tock

Visa en stor 12-timmars klocka på din klass. Berätta för dina elever att du kommer att jämföra de geologiska epoker från 4,6 miljarder år av jordens historia till en 12-timmarsperiod. Varje timme motsvarar 375 miljoner år. Förbered ett kalkylblad där studenterna måste lista ut hur länge varje epok var om de har komparativa lång tid från klockan. Till exempel, på sina kalkylblad kan du be om längden på den kenozoiska period som varade en motsvarighet till 10 minuter på en 12-timmarsperiod. Genom grundläggande matematik dina elever kan upptäcka att kenozoiska varade i cirka 65 miljoner år.

    Previous:geologiska dating tekniker
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org