välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är mineral topas?

Postad av : Magnus Ekblad

Topaz är ett mineral som består mestadels av aluminium och flour som har en kemisk formel av Al2SiO4 (F, OH) 2. Topaz är en uppskattad ädelsten, med detta är den mineral enda verkliga värde. Topaz är Birthstone av november och läget mineral både Utah och Texas

Färger

I sin rena form är en topas en färglös sten. Däremot kan föroreningar nyans en topas. Det finns också brunaktiga och gulaktiga topas finns i naturen, med rosa, rött, orange och blå mycket mer sällsynt.

Hårdhet

Topaz är en extremt hård mineral och används på Moh's skala av hårdhet, som går från ett till tio, för att representera hårdhet som är associerade med åtta. Detta betyder att det bara kan repas av dessa mineraler med högre hårdhet nummer, som diamanter.

Brytbar

Trots sin hårdhet, tenderar topas att bryta ganska enkelt längs dess klyvning linjer. Detta gör det bättre lämpad för smycken såsom örhängen och halsband som inte får träffa eller stöts en hel del samtidigt som slitna.

Geografi

Länder som Pakistan, Sri Lanka, Ryssland och Brasilien är de ledande tillverkarna av topas. Mineral trodde av de gamla grekerna att ha förmåga att få människor starkare, och egyptierna använde stenen för att skydda sig från skador.

Blue Topaz

En av de mest populära typer av topas är den blå topas . Eftersom dessa är mycket svårt att få fram naturligt, kommer ädelsten återförsäljare bombardera en tydlig topas med strålning och sedan värma den för att uppnå en blå färg. De flesta av blå topas på marknaden har behandlats på detta sätt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org