välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad mineraler utgör jordens yta?

Postad av : Jonathan Nyberg

Jorden är fylld med växter, djur och mineraler. Mineraler är det icke-levande resurser som vi gruvan och slåss. Vi anser allmänt mineral som kan stenar, men måste fyra kriterier vara sant för något skall klassificeras som ett mineral. Över 3. 000 mineraler passar dessa kriterier. Medan fler mineraler ligger under ytan av jorden i manteln och kärnan, de som vi kan få tillgång är de som i den kontinentala jordskorpan och på havsbotten

Funktioner

Fyra saker måste vara sant för att en icke-levande ting skall klassificeras som ett mineral. Minerals måste ske naturligt, så syntetiska material inte mineraler. Mineraler aldrig måste ha varit vid liv, så fossila bränslen som olja och kol är inte mineraler. Varhelst ämnet har hittats kan det inte finnas någon ändring av dess kemiska struktur för att det skall klassificeras som ett mineral. Slutligen är de atomer i mineraler alltid arrangeras i kristaller.

Typer

Det finns 3. 000 mineraler som finns på jordens yta, varav 100 anses vara vanliga mineral. De vanligaste mineralerna tillhör silikatmineral familjen och stod för 75 procent av sammansättningen i jordskorpan. Kvarts, pyroxen, amfibol och fältspat är silikater, eftersom de innehåller kisel och syre. Vanliga fältspat inkludera kiseldioxid, aluminium, kalcium, natrium och kalium.

Identifiering

Den näst vanligaste familj av mineraler på ytan av jorden är karbonater. Dessa inkluderar calcites som kalksten, kol, syre och dolomit. Magnesium är ett annat mineral som finns i dolomit klippor.

Överväganden

Några av de mineraler som finns i jordskorpan eller jordens yta är metallföreningar. Åtta procent av dessa metall mineraler är aluminium, 5 procent är järn, och 4 procent är kalcium. Koppar, guld, kvicksilver, platina och nickel är ovanligare metalliska mineraler som finns på ytan av jorden. En "sällsynta jordartsmetaller meta, l" är cerium den 25: e vanligast förekommande mineral.

Historia

Den första personen att skriva en vetenskaplig studie av mineraler var Theofrastos, en grekisk som levde omkring 300 f. Kr. . Nästa person att ta i frågan skriftligen vars arbete har utstått genom åren var Plinius den äldre, en romersk som bodde i 77 AD. År 1854 organiserade James Dana ett klassifikationssystem som fortsätter att användas för att gruppera mineraler. Den har 78 klasser. År 1941 var ett annorlunda system för klassificering av mineraler som utarbetats av Hugo Strunz som använder 10 klasser. Dessa medger geologer och hundar rock att lätt identifiera de mineraler de hittar beroende på deras egenskaper och attribut.

    
    Copyright © 2011 give2all.org