välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är människor påverkar jordens atmosfär?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Du behöver:
metspö rulle
. Fiskelina (20-40 lb test).
Stora krokar (Salt vatten stil).
Vikter (Pyramid, tår droppe, fat).
Cast nätet.

atmosfärens

Stämningen är en komplex brygd av gaser och partiklar. De viktigaste komponenterna är kväve och syre, men andra betydande gaser är vattenånga, metan och koldioxid. Allt liv på planeten beror på en viss balans av dessa gaser. Atmosfären har en fortlöpande klimatet på jordens yta. Halter av atmosfäriska gaser har förändrats i många år, och dessa förändringar är starkt påverkade av mänsklig verksamhet.

Stora effekter på människor

Människan har haft flera stora effekterna på atmosfären. Förbränning av kol och fossila bränslen frigöra enorma mängder koldioxid, samt andra gaser. Stämningen värmer jordytan genom växthuseffekten, reflekterande långvågig strålning för att fånga värme och hålla planet på en beboelig temperatur. Ökade nivåer av växthusgaser intensifiera denna cykel, förändra klimatet på ett sätt som kan visa sig förödande. Förutom koldioxid, andra växthusgaser inkluderar metan (som produceras av boskap, avfallshantering och deponier) och dikväveoxid (från förbränning av biomassa och gödsel).
Industriproduktionen släpper också kvicksilver i atmosfären. Kvicksilver är giftigt och långlivat och kan deponeras långt från sitt ursprung.
Partiklar produceras också av förbränning av biomassa och avfall. Ökad partiklar i atmosfären bidrar till astma och lungsjukdomar, ökar smog och kan bära giftiga kemikalier.

Medling

Det är viktigt att minska koldioxidutsläppen om vi vill att bromsa förändringar i miljön som kan leda till en ogästvänlig klimat. Fordon med låga utsläpp och alternativa bränslen är två åtgärder som kan bidra till att uppnå detta mål. Dessutom bevara marktäcke, särskilt skogar, bidrar till en renare miljö. Teknik som renar utsläpp från industrianläggningar och avlägsnar toxiner har blivit mer utbredd och kan hjälpa till att hålla farliga föroreningar ur luften.

    Previous:nothing
    Next:Hur jorden fungerar som en magnet?
    
    Copyright © 2011 give2all.org