välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man dra nytta av naturen

Postad av : Stefan Svensson

För att bekämpa de negativa effekterna av stress-fylld livsstil, forskare inom arkitektur, är miljöpsykologi och andra vetenskaper som pekar på naturliga lösningar. Studier har visat att det mänskliga djuret fördelar vid exponering för naturen på flera sätt. Färska rapporter har visat att kroppen och sinnet kan ökas genom exponering för solljus, utsikt över naturen och vandringar i naturen

Du behöver:. .
Dator med Internetuppkoppling
Krukväxter.


1.
Betrakta naturresurser i ditt grannskap. Är du i närheten av en park, en sjö, ett hav eller en skog? Schemalägg tid varje vecka för en promenad eller besök till närmaste naturområde. Du kanske vill cykla eller vandra till destinationen.
2.
Ta utomhus insidan till ditt hem eller kontor i form av krukväxter för att främja god hälsa. Inte bara många växter ren inomhusluft, har studier visat att de anställda känner sig mer avslappnad med växter på kontoret.
3.
Tillbringa minst 30 minuter i solen om möjligt. Forskning har visat att med 10 minuters daglig exponering för solen uppmuntrar utveckling av vitamin D. En artikel i februarinumret 2005 av Journal of the National Cancer Institute rapporterade att "bevis börjar visa sig att exponering för solljus, särskilt som den hänför sig till D-vitamin bildas i huden under inverkan av solstrålning, kan få välgörande inflytande för vissa cancerformer. "
4.
Tillbringa så mycket tid som möjligt nära vattnet. En artikel i American Journal of Preventive Medicine föreslår människor naturligt söker sig hem nära vattnet, med lite vegetation och öppen mark. En sådan inställning ger avkoppling och mindre stress. För mer information, se listan över resurserna nedan.

Tips och varningar


  • Ultraviolett strålning från solen är vår viktigaste källan till D-vitamin, som behövs för ben, muskler och immunsystemet. Solljus stimulerar också tallkottkörteln i hjärnan att producera kemikalier som förbättrar vårt humör.
  • Överdriven exponering för solen är fortfarande en viktig orsak till hudcancer. Använd en solkräm eller annat skydd.
    
    Copyright © 2011 give2all.org