välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är absorbansen vid hanteringen av en kolorimeter?

Postad av : Charlotte Wannberg

Absorption är avgörande för koncentration av ett ämne i ett prov genom kulörmätare analys. Kolorimetrarna mäta graden av färg och ljusgenomsläpplighet av provet för att uppnå koncentration

Funktion

En kolorimeter fungerar genom skinande vitt ljus genom ett optiskt filter i en kyvett som håller provet. Genom att lägga till en färg reagens till provet, kommer ämnet mörkna i färg beroende på mängden av koncentrationen. Den mörknande (intensitet) av färgen mäts i hur mycket ljus som absorberas av provet. Ju högre intensitet, desto större är koncentrationen.

Betydelse

Absorbans kan definieras som en logaritmisk mått på mängden ljus på en viss våglängd luras av provet. Detta mått kallas Beer-Lambert lagen eller Beer's lag. I lagen står att absorbansen är lika med den koncentration multiplicerat med väglängd av ljus och molar extinktionskoefficienten (hur starkt den lösning absorberar färg).

Färg Betydelse

Färgen på provet beror på genomsläpplighet av ljus, inte absorptionen. Till exempel är ett prov betraktas som rött, eftersom den absorberar blått och lila våglängder. Därför i detta exempel, kommer ljusets våglängd används för att bestämma absorbansen vara i det blå området av det synliga färgspektrat.

    Previous:nothing
    Next:vad är en symbiot?
    
    Copyright © 2011 give2all.org