välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

förklaring av månens faser

Postad av : Charlotte Wannberg

Jorden har bara en naturlig satellit, månen. Månen är i geostationära omloppsbana runt jorden, så att du alltid se samma ansikte. Det tar 29 1 /2 dagar för en fullständig måncykeln, och det är den tid det tar för månen att helt rotera kring sin axel, enligt NASA. Månfaser, som också kallas lunar faser ange olika mängder belysning som kan observeras på månen. Denna belysning kommer från solljus reflekteras av månens yta

faser

NASA rapporterar att det finns fyra huvudsakliga faser av månen. Nymåne, första kvartalet, fullmånen, och det sista kvartalet. Den första fasen är den nya månen. Du kan inte se månen under denna tid. Den solbelysta sidan av månen är vänd bort från jorden, eftersom månen är placerat i mellan solen och jorden. Månen vaxer i följande nätter. Vaxning innebär att belysningen av månen växer.

Det första kvartalet är när du ser halva månen. Detta är en vecka in i månens månvarv. En vecka efter det att tar dig till fullmåne. En fullmåne visar alla solbelysta delen av månen. Månens omloppsbana har fört det så att jorden är mellan månen och solen.

Efter fullmåne fas är månen anses vara avtagande. Avtagande är när nivån av belysning som kan ses minskar. Den sista fasen av månen, det sista kvartalet, sker sju dagar efter fullmånen.

Orbit

Hur lång tid det tar för månen att fullborda en bana runt jorden har två olika mätningar, enligt NASA. Den första mätningen spårar omloppsbana jämfört med stjärna positioner. Detta kallas en sideriska månad och tar 27,3 dagar. Mätningen i förhållande till jorden kallas synodiska månad och tar 29 1 /2 dagar.

Lunar Eclipse

En månförmörkelse inträffar när jordens skugga stannar solljuset från att nå månen. Den enda gången som detta kan hända är under fullmåne fasen, enligt NASA: s Starchild resurs.

Solar Eclipse

En solförmörkelse kan inträffa först när när månen kommer mellan jorden och solen under den nya månfas, enligt Mreclipse. com. Dessa stellar organ måste vara exakt anpassade för en solförmörkelse att inträffa.

Effekter

gravitationskraft på månen kan påverka tidvattnet på jorden hela måncykeln. Boatsafe. com säger att dessa gravitationen påverkar tidpunkten för ebb och flod. Den tid som det tar jorden att rotera runt sin egen axel bidrar också till den samlade effekten på tidvattnet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org