välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gymnasiet biologiska försök

Postad av : Charlotte Wannberg

High school biologi kurser erbjuder en introduktion till många ämnen inom livsvetenskaperna. Studenterna kommer att lära dig om livet börjar på cellnivå. Andra ämnen som behandlas inkluderar ekologi med betoning på svampar och växter, djur fysiologi och anatomi och populationsdynamik. Eleverna lär sig vetenskapliga metoder genom olika experiment

djurens anatomi

Dissection har varit den mest använda experimentella teknik då lära sig om djurs och människors anatomi och fysiologi. Många skolor väljer att dissekera en groda. Dissection hjälper eleverna lära sig om organ, deras struktur och sambanden mellan dem. Efter att ha lärt den allmänna anatomin får organ, såsom ett får hjärta eller lungor, skall dissekeras att lära sig det interna arbetet i orgeln. För dem som motsätter sig att utföra vivisektion, som är den handling av verksamhet på ett levande djur, virtuell dissektion kit finns tillgängliga.

Fotosyntes

För att visa att fotosyntesen behöver du en vattenväxt, ett fartyg, ett tydligt tratt och ett provrör. Sänk vattenverket under vatten i fartyget och täck med tratten. Sätt ett provrör på toppen av skorstenen och se det inte finns några luftbubblor i provröret. Exponera anläggningen för solljus och sedan observerar som bubblor samlas i provröret.

Celldelning

De principer för celldelning kan ställas ut i en rad experiment. Ett preparat man använder celler lök rot är en populär teknik eftersom lök celler innehåller stora kromosomer som är lätta att ses när färgas. För att få lök cell, doppa toppen av en lök i vatten i fyra till fem dagar tills det är rötter ca 2 cm långa. Dessa rötter kan sedan klippa och sätta på ett objektglas och hoptryckt. Toluidinblått, en fläck, då tillförs så att kärnan av cellerna syns. De olika faserna i mitosen, inklusive profas, metafas, Anafasa och telofasa kan observeras.

Aerobic Respiration

Det finns två typer av andning-aerob respiration, vilket kräver närvaro av syre, och anaerob respiration, vilket sker i frånvaro av syre. För att visa aerob respiration, placera några groende frön och i en kolv. Avbryta ett litet provrör innehållande kaliumhydroxid inne i kolven och kork kolven med en kork med ett hål i den. Fäst kolven till en annan bägare fylld med vatten genom en slang in genom hålet i korken. Eftersom frön genomgå andning, de använder syret från luften instängd i kolven och producerar koldioxid. Den koldioxid som kommer att absorberas av kaliumhydroxid och ett vakuum skapas, vilket kommer att orsaka att vatten att stiga i röret som förbinder kolven full av vatten till kolven som innehåller fröna.

Jäsning

Jäsning är den anaerob process där jästen konverterar socker till koldioxid och alkohol. Detta kan visas i ett experiment genom att blanda öljäst (Saccharomyces cerivisae), vatten och socker i en flaska. Tillslut kolven med en ballong och titta på ballongen blåses som jästen producerar koldioxid.

    Previous:hur man bevara den biologiska mångfalden
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org