välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om etanol

Postad av : P-O Lennartsson

Etanol är mest känd som typisk dricka alkohol. Det finns i öl, vin och likörer som en naturlig biprodukt av jäsningsprocessen. Det fungerar som ett gift i kroppen, vilket är hur det kan påverka människor när de dricker alkoholhaltiga drycker. Den har också ett antal unika kemiska och fysikaliska egenskaper, vilket har gjort det ämnet av studien för många kemister

Historia

Etanol har funnits sedan yngre stenåldern, ända sedan folk började göra öl och vin. Detta är så gammal, faktiskt, att skapandet av etanol via jäsning är den näst äldsta kända kemiska reaktion som har kontrollerats av människor.
Ren etanol var inte härrör förrän 1796, och inte långt efter det blev en av de första kemikalier för att få sin kemiska sammansättning stakat ut och publiceras. När det började göras syntetiskt, det var som används som bränsle för lyktor hela inbördeskriget, och senare användes som bränsle i Model T Ford bilar. Idag är det inte så vanligt som energikälla, men den finns i många andra konsumtionsvaror.

Funktion

Den huvudsakliga användningen av etanol i dag är som en källa till bränsle. Den ledande tillverkaren och kommersiella användare av ren etanol som bränsle är Brasilien, som har erkänt rena förbränningseffekt bränslet.
Det är inte godkänt för användning som bränsle i USA, men det används i bränsleceller för att skapa effekt baserat på reaktioner med vatten och andra kemikalier. Etanol används också i alkohol, vilket ger likörer deras psykoaktiva egenskaper. Etanol är också som ett antiseptiskt medel i hand sanitizers och som ett motgift mot förgiftning från andra alkoholer som metanol.

Typer

Det finns två huvudtyper av alkohol som regelbundet ses och handlas och skapat syntetiskt. Den första är absolut etanol, som är ren etanol som har mindre än en procent spår av vatten i det på grund av destillering med giftigt bensen. Den används främst i laboratoriemiljö.
Den andra typen av etanol är denaturerad etanol, som har kombinerats med ett ämne som gör dem olämpliga som livsmedel. Genom att göra detta människor kan undvika de höga skatter som släpps ut på alkohol som är avsedd för konsumtion.

Effekter

På grund av etanolens förmåga att påverka en människas sinne, anses det en drog. Det har en direkt inverkan på centrala nervsystemet och en persons blodflödet. Låga mängder i en människas kropp kommer att orsaka en känsla av eufori, men eftersom mängden ökar finns det centrala nervsystemet, nedsatt motorik och tänkande, och en minskning av blodflödet till hjärnan.

Varning

som energikälla, är vet etylalkohol att skapa mer föroreningar än bensin pga den ökade ozon som skapas på marken. Det anses att bränna renare i allmänhet, finns det ett föroreningsproblem som bör åtgärdas.
När konsumeras av människor i drycker, har etanol förmåga att orsaka stora skador och kommer alltid att försämra en persons förmåga att köra bil, oavsett hur mycket förtärs. Stora mängder etanol kan orsaka medvetslöshet och även död.

    Previous:nothing
    Next:skillnaden mellan getingar och bin
    
    Copyright © 2011 give2all.org