välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

smycken skärverktyg

Postad av : Valon Istrefi

Smycken styckning är konsten att bilda naturliga pärlor i former som tillåter dem att vara till smycken och säljs. Ordinarie juveler som direkt bryts får inte ha någon lyster alls och är ofta i konstiga former olämpligt för alla typer av montage. Fräsar, både professionella och amatörer, utforma dessa naturliga ädelstenar till facetter, som kräver skicklighet, erfarenhet och ett antal unika verktyg.

Dops

En DOP är en enkel stav eller pinne på vilken en ädelsten är placerad när den polerad. Det finns några skäl för ett DOP: Slipning ädelstenar kan vara farliga om saxen fingrar är för nära slipa sten eller bälte, och fingrarna kan glida med fukt som svett och skapa misstag i malningen. I början av smycken slipning, var dops används av samtliga fräsar i malningen. Idag dops används i olika typer av skärande där smycken placeras lätt på slipmaskiner.

Sågar

sågar är en av de vanligaste typerna av skärande verktyg, speciellt i början faser av ädelsten styckning, när stenen måste delas upp eller stora nedskärningar måste göras. Endast mycket fin sågar med diamant eller kol kanter används, för att göra den renaste nedskärningar.

Laps

Laps är anordningar med rörliga plattor som vibrerar upp mot ytan av pärla, sakta raka bitar av. Många varv används med flytgödsel för att hjälpa till styckningen och garantera att inga misstag begås. Kuttrar och andra juvelerare använder ofta varv för att ta bort såg märken och andra strimmor efter grövre arbetet har utförts.

Slipband

En slipband är en annan vanlig pärla-skäranordning. Bältet eller plattan är klädda med ett grovslipning material, och som bältet roteras pärla borstas lätt mot det. Eftersom det är omöjligt att helt enkelt hålla pärla i rätt vinkel, slipband använda komplexa anläggningen och rantör mekanismer för att kontrollera att pärla stannar stilla så länge som krävs.

Nippers och Tänger

När pärla har skurits ned och sedan förfinas och polerad (ofta genom fasett specialister kallas brillianteers), är en pärla redo att monteras. De flesta pärlor är monterade i någon typ av ädel metall med fina trådar. Nippers och tång är båda vanliga verktyg som används i denna del av att göra smycken, och det finns många typer av båda verktygen. De låter juvelerare att göra exakta skär in i kablarna och metall att montera juvelen så exakt som möjligt.

    Previous:nothing
    Next:vilka delar smink jordens atmosfär?
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org