välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför oskalade druvor flyta i mineralvatten

Postad av : Jan-Olof Stoor

Skalade Vindruvor Har inte sväva i mineralvatten

oskalade druvor flyta i mineralvatten medan skalade vindruvor inte. Denna sanning är grunden för en klassisk grundskolan eller högstadiet experiment. Ett glas mineralvatten, kolsyrat vatten, club soda, eller någon tydlig kolsyrade dryck hälls, och två druvor presenteras, en skalad och en inte. Studenterna uppmanas att spekulera vad som ska hända, och motivera sina teorier.

Dancing Grape.

När de två druvorna släppa till soda kommer skalade druva sjunka till botten av bägaren. Den oskalade druva kommer snabbt ackumulera en beläggning av lysande bubblor och kommer att stiga och falla flera gånger, tycktes dansa i mousserande sodavatten.

Små bubblor.

bubblor klamrar sig fast vid den druva är orsaken till verkan . Den skalade vindruvor yta är hydrofil: det obligationer till vatten, vilket ger bubblorna ingen plats att spärren på. Den oskalade druva har en hydrofob yta: den stöter bort vatten, vilket ger en torr yta för att kolsyrebubblorna att klamra sig fast. Bubblorna är lättare än vatten, och fungerar som små ballonger Lofting druvan upp genom mineralvatten. Eftersom det når ytan, eller som bubblorna sprack och bryta lös, kommer druva rullgardinsmenyn i bägaren igen förrän det ackumuleras en ny kollektion av bubble-ballonger. Det är därför de skalade vindruvor sjunker men oskalad danser druva och flyter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org