välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vetenskap och matematik familjeaktiviteter natt

Postad av : Camilla Näslund

Du behöver:
Ore försedda med ett nickel-koppar mix
. Blast eller FLAMUGN.

En stark bas i naturvetenskap och matematik kan hjälpa till att bygga en stark grund för ofta lukrativ karriär inom vetenskap och teknik. Ett sätt att lägga en sådan stiftelse är genom att organisera vetenskap och matematik verksamheter natt, vilket kommer att göra lärandet roligt och engagerande för hela familjen. Det finns många pedagogiska aktiviteter att välja mellan, allt från enkla experiment för att titta på vetenskaplig videor.

Enkla experiment

enkla experiment kan ofta fascinerar barnen och därmed rör i dem ett starkt intresse för naturvetenskap. Regeringen-anslutna Sandia National Laboratories, som en del av dess "samhällsengagemang", ger exempel på sådana enkla experiment och hur man ska gå utför dem i hemmiljö. Experimenten innehålla en enkel sort som ger resultat som omedelbart kan uppfattas och ser "magisk". Några av experimenten inkluderar vattnets ytspänning, kromatografi (som kan vara mycket spännande att unga ögon), den oövervinneliga ballongen experiment, avdunstning, och köket kemi experimentet serien.

Math Spel

Math spel kan hjälpa bli av med föreställningen att "matte är svårt" tidigt. Barn är mer öppna för att lära vad som presenteras i form av spel, som de uppfattar som roligt, i motsats till lärande som presenteras i form av föreläsningar, som de ser som "ett drag. " Math spel varierar i komplexitet. Enkla matematiska spel är riktade till de yngsta barnen, som lär de mest grundläggande begreppen tal och grundläggande aritmetik. Den komplexa matematiska spel är mer lämpade för den övre-grade tonåren, som lär mer utmanande begrepp, som de i algebra och analys. Ett bra exempel på ett sådant spel, som syftar till yngre elever, är ArithmAttack, tillhandahålls gratis av den amerikanska regeringen kopplade Argone National Laboratory. Genom den kan en föräldrar introducera sina ungdomar till centrala begrepp i aritmetik på ett roligt och färgstarkt sätt.

Titta vetenskapliga filmer

Vetenskapliga videor erbjuda en rolig, pedagogisk och underhållande sätt att göra vetenskapen mer tillgänglig för ungdomar, särskilt efter en hård dag av lärande i skolan och när tvinga dem tillbaka till böcker kan vara kontraproduktivt. Enligt den Michigan State regeringens webbplats, videor infoga titta, lyssna och lära koncept som kan hjälpa till att främja ett barns intresse för naturvetenskap. Den lämpligaste videor kommer närmare in på olika vetenskapliga begrepp, samt visa barnen underverk av vetenskap på ett visuellt sätt. Två video exempel, finns på Weird Science Kids hemsida, innehålla video vattnet fjädring och tornado tube video. Syftet är att uppmuntra och inspirera barnen att efterlikna liknande underverk genom briljera i sin vetenskap och matematik i skolan.

    Previous:nothing
    Next:vad är orto xylen för?
    
    Copyright © 2011 give2all.org