välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar en månvarv

Postad av : Stefan Svensson

Astronomer kan beräkna månvarv med flera definitioner, en av anledningarna är att jorden inte är stationär. Vanligtvis vad människor menar med en "månvarv" är tiden mellan två nya månar eller två fulla månar. Detta är dock inte det enda sättet att beräkna denna. Några metoder är tillgängliga för alla med lite mer än ett par bra kikare

Du behöver:.
Kikare eller teleskop


1
Beräkna ett. . synodiska månad genom att mäta hur lång tid det tar månen att gå från New Moon till New Moon. Det handlar om 29,5 dagar.
2.
Beräkna en sideriska månad genom att mäta hur lång tid det tar månen att passera en viss stjärna. Det handlar om 27,3 dagar. Orsaken till den 2,2-dag skillnad är att man är beroende av solens position och den andra beror på placeringen av bakgrunden stjärnor. Från jordens perspektiv varierar solen i position i förhållande till bakgrunden stjärnorna.
3.
Beräkna en tropisk månad som tiden mellan Månens passage ovanför en viss longitud av jordens longitud- latitud system.

tips och varningar


  • drakoniska månad hänvisar till Månens passage planet av jordens omloppsbana och en anomalistiskt månad hänvisar till tiden mellan Månens närmaste punkten i omloppsbana till jorden. Självfallet dessa kräver subtila instrument för mätning med någon noggrannhet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org