välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar rektangulär tank storlekar

Postad av : Charlotte Wannberg

En rektangulär tank storlek kan mätas på två sätt: antingen beloppet på den plats det tar upp, eller mängden vätska man kan hålla. Det utrymme en tank tar upp kan kallas antingen som dess storlek eller dess volym, beroende på sammanhang och är mest bekvämt mätt i kubikfot. Mängden vätska en tank rymmer vanligtvis mäts som volym i liter, och kan härledas från tanken: s storlek i kubikfot med bara en beräkning

Du behöver:. .
Måttband


1.
Mät längd, bredd och djup i tanken med ett måttband. Se till att läsa alla mätningar i fötterna. Om du har att göra de första mätningarna i inches, dividera med 12 för att konvertera mätningen till fötterna.
2.
Multiplicera alla tre dimensionerna tillsammans. Den resulterande produkten är storleken på den rektangulära tanken i kubikfot. Så om du har en tank som är 10 meter lång och 20 meter brett och 10 meter djup, dess storlek, i kubikfot, är 10 * 20 * 10=2. 000.
3.
Multiplicera tankens storlek, i kubikfot, av 7,47 att få volymen i liter. Så om vårt exempel tanken är 2. 000 kubikfot i storlek, är dess volym 14. 940 liter.

Tips och varningar


  • Om du vill veta volymen av vätska i tanken, i motsats till den totala kapaciteten, flera längden och bredden av tanken av djupet av vätskan i tanken. Slutligen multipliceras resultatet med 7,47 för att få den volym vatten, i liter, för närvarande i tanken.
    Previous:nothing
    Next:egenskaperna av bly legering
    
    Copyright © 2011 give2all.org