välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man berättar manliga och kvinnliga hökar isär

Postad av : Charlotte Wannberg

Hawks, rovfåglar med korta hooked räkningar och kraftfulla klor, alla medlemmar i ordning Falconiformes. Den vanligaste typen av hök i Nordamerika är den röd-tailed Hawk, en slående utseende fågel med kakao-färgad tillbaka fjädrar, en blek sårbara, och en rödaktig svans. Andra sorter av hök inkluderar vass shinned hökar och röda axlar hökar, som brukar kallas kycklinghökarna. Telling manliga och kvinnliga hökar isär är mycket svårt, eftersom båda könen uppvisar identiska fjäderdräkt. Även forskare har svårt att skilja mellan könen, för att vara positiv i en hök kön, måste de analysera fjädrar för sex specifika DNA-markörer. Men det finns vissa beteenden och storlek skillnader mellan manliga och kvinnliga hökar, genom att använda din iakttagelseförmåga, kan du göra en kvalificerad gissning 1.
Identifiera kvinnliga höken av hennes större storlek --- vanligtvis 25 till 35 procent större än hanen --- när du ser ett par hökar tillsammans. Hawks uppvisar omvända sexuell storlek dimorphism --- en finare sätt att säga att vuxna hannar är lägre än vuxna kvinnor. Hawks samlas inte i flock, men de är monogama och ofta livskamrat. När du ser två hökar tillsammans, chanserna är utmärkta att de är ett etablerat par.
2.
Identifiera kvinnliga höken sitter på, eller grubblande, ungarna, om du har turen att kunna observera hökarna i sitt bo. Sitter på ägg är inte beviset på en kvinnlig hök, eftersom manliga hökar också bidra till att ruvar äggen. Endast den kvinnliga dock ruvar de unga.
3.
Watch för en hök som återvänder till boet med byte i hans klor för den kvinnliga och kycklingar --- detta kommer att vara manlig , som troget kommer att leverera sin familj med mat i minst sex veckor.
4.
Observera hökar "uppvaktning ritual för ett idiotsäkert sätt att tala om den manliga höken från den kvinnliga. Uppvakta hanar gör en "sky dance", seglar högt, sedan rasar rakt ner och rört sig uppåt snabbt. Hökarna lås sedan klor och sjunka till jorden tillsammans, vid ett tillfälle, dock kommer hanen flyga över honan och gripa henne kort från ovan
5
Använd dina öron. . att identifiera kvinnliga höken. Honorna ger ibland en "klagande" typ samtal som inte är i den manliga Hawk's repertoar. Juvenile Hawks genomföra en mer högfrekvent versionen av förslagsinfordran när de är hungriga. Både manliga och kvinnliga hökar ljuder en identisk "KIH-KIH-KIH" larmet om du --- eller någon inkräktare --- kommer för nära boet.
6.
Se upp för uppvaktning utfodring --- om en hök presenterar en större hök med en orm eller kanin, du har just bevittnat ett frieri gåva, och givaren är manligt.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar beta-koefficienten
    
    Copyright © 2011 give2all.org