välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en snö igloo

Postad av : Ulf Friberg

När snön börjar falla och du är fast hemma, här är en rolig vinteraktivitet-bygga din egen igloo. En igloo är en struktur av snö eller is. Den igloo användes som tillfälligt skydd av inuiter (eskimåer) som lever i den stora norr. En igloo konstruktion är enkel, men det är viktigt att göra det rätt för att minimera risken för kollaps. Här är några steg som kommer att lära dig att bygga din egen igloo

Du behöver:. .
Mycket snö
en svalare.


1.
Hitta en kylare.

För att bygga en igloo, måste du konstruera stora block av packad snö för att använda som tegel. kommer dessa att bli väggarna i ditt igloo. Ett av de bästa sätten att konstruera din block är att använda en form. En kylare fungerar bra för detta ändamål. Pack kylaren med snö och packa ner den med händerna. Tillsätt sedan lite mer snö och använda locket på kylaren till kompakta snön ytterligare. (Sittande eller stående på toppen av kylaren locket hjälper komprimera snön till en fast block) Ju bättre du packar snön, desto starkare dina byggstenar kommer att bli. En igloo är bara säkert om blocken används för att tillverka den är solid och väl förpackade. Du behöver minst 20-30 block med snö för en anständig storlek igloo.
2.
Förbered igloo Foundation.

Clear ett område ca 6-10 meter bred. Stomp runt i cirklar tills snön är fin och kompakt. Du vill ha en solid pad för att bygga din igloo på. Detta kommer att bidra till att stabilisera igloo och minimera risken för kollaps. Stomp snön ner med fötterna tills ytan verkar solid och säker.
3.
Stapla dina block.

Ordna den första raden av block i en cirkel. Packa extra snö mellan blocken för att stabilisera dem. Lägg till en andra rad med block, men se till att kompensera kvarter från den första raden och ange block i en något stramare cirkel än den första raden. Målet är att successivt minska diametern på varje kurs block för att skapa en kupol form. Lägg snö i sprickan och skrevor. Detta kommer att ytterligare stärka igloo väggen. Fortsätt att lägga till rader i koncentriska cirklar, gradvis föra väggarna inåt för att avsluta kupol form. När du kommer till önskningar höjd, kan du antingen använda snö eller en platt styrelse att begränsa kupolen och bifoga igloo.
4.
Vill avsluta din igloo, kan du lägga till snö utsidan, utjämning av ytan till en rundad kupol form. Nu har du en säker skydd från snön. Njut av din igloo i din bakgård, och njuta av snön!

Tips och varningar


  • Bered en solid byggnad pad för din igloo av stampande ner snö
  • Var noga med att komprimera dina block av snömaximala strukturella integritet
  • Lägg snö mellan blocken för att säkra dem på plats
  • Homemade igloos kan kollapsa, så var försiktig när byggnaden dem
  • Aldrig
  • barn leka i en igloo utan övervakning
  • Building någon struktur ur snön kan vara farligt och instabilt, så var försiktig och använd sunt förnuft!
    Previous:nothing
    Next:hur man gör nitroglycerin
    
    Copyright © 2011 give2all.org