välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en 12 volts växelström till likström omvandlare

Postad av : Stefan Svensson

Elektriska kretsar använder en av två typer av elektrisk energi: växelström (även känd som AC) eller likström (även känd som DC). När du försöker att driva en elektrisk krets är det viktigt att notera vilken typ av elektrisk energi kretsen kräver, eftersom försök att driva en krets med fel typ av elektrisk energi kan skada eller förstöra komponenter i kretsen.

för att driva en krets som kräver en DC strömkälla med en nätadapter, måste en omvandlare krets först byggas. Denna omvandlare krets kallas likriktare

Du behöver:.
En 12-volts växelström
. Likriktarbrygga pack.
Elektriska tång.
Elektrisk tråd.
Lödkolv och löd.
Två-ringen terminaler.


1.
Skär fyra längder av tråd och band varje tråd av en halv centimeter av isoleringen i varje ände. Fäst ena änden av den första kabeln till en av terminalerna på strömförsörjningen. Fäst den andra änden av den första kabeln till en av de AC terminaler på likriktaren förpackningen och löda anslutningen.
2.
Fäst ena änden av den andra kabeln till den återstående strömförsörjning terminal. Anslut den andra änden av den andra kabeln till den fria AC terminalen på likriktare förpackningen och löda anslutningen.
3.
Anslut ena änden av den tredje kabeln till den positiva polen på likriktaren pack och löd anslutningen. Sätt en av ringen terminaler över tredje tråd och löda terminalen till tråd. Anslut ena änden av den fjärde ledningen till den negativa terminalen på likriktare förpackningen och löda anslutningen. Slip resterande ringkontakt över fjärde tråd och löda terminalen till tråd.

Tips och varningar


  • Se till att inte skapa en löda bro mellan terminalerna på likriktaren förpackningen. Detta kommer att skapa en kortslutning och kan skada likriktare.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar värme enheter
    
    Copyright © 2011 give2all.org