välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är jorden som en magnet?

Postad av : Jeanette Morales

Jordens kärna

Jordens kärna är fast i mitten med en vätska utanför. En del av denna vätska är smält järn, som vid jordens yta, har en magnetisk tendens. Vissa järnföreningar är naturligt magnetisk, medan andra kan bli magnetiska när de elektroner är i linje med kraft av ett magnetfält som agerar på dem.

Elektroner och magnetism

Alla elektroner skapa sin egen individuella magnetiska fält genom deras spinning och kretsande runt en atom kärna, men deras respektive individuella magnetism försvinner genom de olika magnetiska anpassningarna av andra spinning elektroner. När anpassas dock ger enskilda magnetism sätt att ett kooperativ magnetism och ämne som innehåller de elektroner blir magnetiserad. Deras rörelse är nyckeln till magnetism.

Self-Spännande Dynamo

I den 19-talet upptäckte forskare att elektrisk ström kan producera ett magnetfält. Det är också känt att när ett ämne som kan leda elektricitet förs genom ett magnetfält, är en elektrisk ström. Du kan se hur detta back-och-tillbaka åtgärd kan bygga vidare på den själv, el gör ett magnetfält, vilket ökar elektrisk ström, vilket ökar magnetfält och så vidare. Denna situation ger vad som kallas en "self-spännande dynamo. "

Jordens magnetfält

Tillbaka i jordens kärna, är den nuvarande vetenskapliga antagandet att elektroner rör sig genom det smälta järnet i flytande yttre kärna, vätska flytta på grund av jordens rotation, som producerar en elektrisk ström, vilket i sin tur producerar ett magnetfält, vilket i sin tur gör en starkare elektrisk ström, som gör en starkare magnetfält och så vidare. Jorden i sig är en egen spännande dynamo.

Linjer av magnetisk kraft

Linjer av magnetisk kraft sträcker sig från jorden, gigantiska loopar reser genom och runt om i världen, ingående och uppsägning vid de magnetiska polerna, som ligger nära den geografiska nord-och sydpolen. Jordens magnetfält sträcker sig mer än 37. 000 miles (60. 000 mil) i rymden. På jorden, är den magnetiska kraft starkaste och polerna och svagaste vid ekvatorn, vilket förklarar varför magnetkompasser Point North.

    
    Copyright © 2011 give2all.org