välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur vet naturligt när en jordbävning kommer att slå

Postad av : Magnus Ekblad

Även erfarna seismologer kan inte exakt förutsäga exakt när en jordbävning kommer att träffa ett visst område. Men vi kan titta på förändringar i den naturliga miljön för några ledtrådar. Även hundar, katter och andra djur reagerar på olika sätt, och de kan känna när en jordbävning kommer. Lär dig att titta på naturliga tecken innan en jordbävning så att du kan bättre förbereda dig
1.
Inse att om din hund eller katt springer bort och saknas kan det vara en indikator på en framtida jordbävning. Om många husdjur kör iväg i en kort tid från ett visst område, kanske du bör förbereda dig och dina nära och kära för en naturkatastrof.
2.
Observera ditt husdjur. Vissa djur kan repa på främre eller bakre dörren och kommer att försöka hitta någon väg ut ur huset. De känner vibrationerna i marken och kommer att flytta till öppnandet de inte känner till.
3.
Titta och lyssna för ovanliga husdjur beteende eller ljud. Om din hund eller katt skälla, bita eller jamar överdrivet, kan ditt husdjur att ställa ut en signal om en framtida jordbävning. Djur agera i rädsla, så de reagerar med något buller eller åtgärder de kan.
4.
Titta närliggande sjöar och vattendrag. Om de har minskat och är överfulla, kan det vara ett tecken på en jordbävning. Om du ser denna skylt, gå till en säker plats.
5.
Kallelse himlen och vinden. Om du ser en ovanlig lugn i atmosfären, kan det vara ett tecken på att en jordbävning kommer att drabba området. Leta efter ökad luftfuktighet och stora moln.
6.
Stirra på himlen. Om du märker att det har en grön utseende, kan det vara ett tecken på att en jordbävning kommer att strejka.

    
    Copyright © 2011 give2all.org