välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

verktyg som används för att gräva fossiler

Postad av : Magnus Ekblad

Vetskapen om att de små fossila du bara grävde upp inte har sett dagsljus för eventuellt miljontals år är tillräckligt för att få någon Hooked on fossila jakt. Både unga och gamla kan njuta samla fossil som en hobby, och några stora exempel kan vara värdefullt. Att vara korrekt förberedd, med rätt verktyg och lämpliga kläder, gör att du kan gräva efter fossiler året runt.

Geologisk Hammer

Dessa specialiserade hammare finns i olika vikter, från 8 gram till 40 gram och används att dela upp stenar som du tror innehåller ett fossil. Huvudet har vanligtvis en, fyrkantiga platt yta och en tunnare mejsel-liknande blad motsatta. För livslängd, kan du använda stål handtag hammare, som ibland är gjutna i ett stycke av metall. En nackdel med stål hanteras-hammare är att de överföra större delen av chocken av inverkan på armen. Med en trä eller glasfiber hanteras hammare minskar denna chock.

Pick

Plektrum används där fossil finns i soft rock och lera. De långa huvud har vanligtvis en vass spets i ena änden och en mejsel i den andra att avlägsna löst material under en utgrävning. Eftersom det inte finns någon plan yta på huvudet, de kan inte användas för att köra en mejsel i berget så utförs ofta i samband med en geologisk hammare.

Chisel

Stora mejslar används för att dela tuffa eller stora stenar i hopp om att upptäcka ett fossil inom. Om du tar ett urval av storlekar, eller åtminstone en stor och en liten mejsel, kan du använda den lilla för mer intrikata arbetet en gång en större sten har delats. Helst bör du använda en mejsel som innehåller en säkerhetsvakt på handtaget för att skydda din hand. Välj en mejsel gjorda av kromvanadium att säkerställa att dess bladet håller skärpan.

Pensel

Fossil kan vara mycket känsliga och kan förstöras av vårdslös användning av tunga redskap. Fin sand eller skiffer kan avlägsnas med en borste, med liten chans att skada provet. Använd en fin borste för att undvika att bryta fossila medan bestämma hur det kan utvinnas med hjälp av din andra fossila gräva verktyg.

    
    Copyright © 2011 give2all.org