välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför explodera transformatorer?

Postad av : Stefan Svensson

Vad är en Transformer

En transformator är en mekanism eller anordning för att överföra elektrisk energi från. ? en krets till en annan. Detta görs för att öka elektrisk spänning som el färdas genom långa sträckor av ledningar och kablar. Ledningar har en viss mängd elektriskt motstånd i dem. Som el färdas genom ledningarna, är en del av den el som förlorade. Mängden el som förloras beror på hur lång tråd det passerar igenom. Från en elektrisk transformatorstation där makten leds till en persons hem, är den el översatt av en transformator i hög spänning, med omvänt en låg ström. Detta förhindrar energiförluster över avstånd, men för el är till nytta för hushållsapparater, måste en annan transformator översätta el tillbaka till en låg spänning och hög ström-format. Det är därför man ser så många transformatorer vid toppar av kraftledningar i både bostäder och kommersiella områden.

Varför Transformers explodera?

Transformers explodera vid en kraftledning kör till en transformator plötsligt sänder alldeles för mycket el för kretsar i transformatorn till processen. Det vanligaste sättet att detta kan hända är under ett blixtnedslag. Det finns automatiska shutoffs inom transformator när alltför mycket makt når den. De stänger inom 60 millisekunder för att ha upptäckt en energi spik, men tyvärr är detta cirka 5 gånger för långsamt för att göra något gott. Den extra el värmer upp och smälter kretsen. Kretsarna är gjorda för att vara värmebeständig och förvaras svalt flera liter raffinerad mineralolja i en sluten kammare. Trots detta blir kretsen glödhet och misslyckas i en skur av elektriska gnistor, överhettning och tända mineralolja. Den mineralolja förbränner explosionsartat, vilket orsakar en kraftig smäll och skicka metall granatsplitter som en gång var transformatorn scything överallt.

Vad kan göras för att förhindra explosioner?

Den största orsaken transformatorer explodera är att det inte finns några regler om säkerhet åtgärder i sina användning och konstruktion. Så länge de gör sitt jobb under normala förhållanden, det finns ingenting som kan vara rättsligt göras för att tvinga kraftbolagen att ändra hur de bygger transformatorer. De är byggda med undermåliga delar och föråldrade åtgärder säkerhet eftersom det är billigare. Om kraftbolagen ville göra transformatorer säkrare de kunde använda mer aktuell sensorer som skulle reagera i tid för att stänga av transformatorns krets, förhindra katastrofala överhettning. Dessutom skulle en mer flamhärdig kylvätska tas fram, eftersom det är förbränningen av mineralolja som är det största problemet.

    Previous:nothing
    Next:om etanol
    
    Copyright © 2011 give2all.org