välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fördelar och nackdelar med solenergi

Postad av : Jonathan Nyberg

Solen ger jorden med ljus, värme och en naturlig källa till makt. När solens strålar är fullt utnyttjat med solenergi, det finns många fördelar för detta alternativ energikälla. Tillsammans med de fördelar, det finns vissa nackdelar med solenergi som måste ses innan man överväger en större omfattning eller ens i liten skala omställning till denna typ av makt

Fördelar

Solenergi är beroende av solens energi och det är en förnybar resurs. Detta innebär att ingenting kommer att tas från jorden och solen är ständigt synlig vid varje given tidpunkt någon gång runt om i världen. Detta är en enorm fördel jämfört med andra energikällor som kärnkraft och kol att ta delar direkt från jorden och använda dem.

Lagring

Solenergi inte måste användas direkt och kan lagras i ett batteri. Detta är bra för tider när solen inte är, eller för elförbrukning på el som inte är ansluten till ett elnät. Power också kan skickas ut från enskilda hem och ut till nätet och ger kunderna en liten extra inkomst för att tillhandahålla denna makt.

Överväganden

En av de viktigaste downfalls av solenergi är att makten bara kan utnyttjas när solen är ute. När det är natt, måste kraften hämtas från lagrat batterier istället för direkt från solen. Samma problem uppstår under molniga dagar och på vintern när solen är längre bort och det är inte lika stark.

Typer

Vissa solar använder har fler fördelar än andra. Solar bilar är ett effektivt koncept, men de mönster som är klumpiga, och de har inte tillräckligt med fart eller lagring för att bli en praktisk körning val. Solugnar är nyttiga i främmande länder, men matlagning kan ta dubbla eller tredubbla den tid som en verklig brand. Mindre solpaneler används för att driva utomhus saker som belysning och fontäner, spara in pengar för villaägare som vill lägga till mer till deras hem och gräsmatta.

Potentiella

En stor nackdel med solenergi är kostnaden tillbaka fotot Voltas enheter. Lyckligtvis många stater har genomfört program som ger rabatter och skattelättnader från ägarna som köpt solenergi. Solenergi system har också en 30 års livslängd och återbetalningstiden kommer att ta ungefär 10 år. Detta innebär att du kan leva i 20 år eller mer kommer fri el.

    
    Copyright © 2011 give2all.org