välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fyra delar av en blomma

Postad av : P-O Lennartsson

Liksom alla levande varelser, måste växter reproducera för att en art för att fortsätta att existera. Växter reproducera sig själva genom att producera blommor, som är utformade för att attrahera bin och andra insekter på färgen eller deras doft. Detta är nödvändigt eftersom blommorna befruktas av pollinering, som uppstår när insekter transporterar pollen som fastnat på sina ben eller andra kroppsdelar från en del av en blomma till en annan, eller mellan blommor

Du behöver:.
Bomullssnöre eller ull yarnButter knifeGlass jars1 kopp kokande waterSugarSpoonsFood coloringPaper handdukar.

Delar av en blomma

Blommor är den reproduktiva delar av en växt. Det finns fyra element i en komplett blomma. Från centrum till utsidan, är de pistillen (även kallad pistill eller äggstocken), den ståndare, kronbladen och foderblad. Blommor kan vara utan pistiller eller utan ståndare, då de är kända som ofullständig blommor. Ofullständiga blommorna kallas också enkönade blommor. Komplett blommor är också känd som bisexuell blommor och har både pistiller och ståndare. Alla de fyra delarna i en blomma i huvudsak modifierade blad.

Carpel, Pistill eller Äggstock

fruktblad eller pistillen är den kvinnliga reproduktiva delen av en blomma, finns i centrum. Äggen eller fröämnen av pistill eller pistillen pollineras --- befruktas med pollen --- av bin eller på annat sätt. När fröämnen är befruktade, de bildar frön, som utvecklas till frukt.

Stamen

ståndare är det manliga reproduktiva delen av en blomma. Det är nära kronbladen på en blomma, och producerar manliga könsceller, som kallas pollen som återfinns inom anther säckar. Pollen befruktar den kvinnliga delen av en blomma genom pollinering.

Kronblad

Den färgglada delar av en blomma kallas kronblad individuellt, eller en krona kollektivt. Detta är den del av en blomma som mest folk menar när de säger "blomma". Kronbladen omger manliga och kvinnliga reproduktiva delar av blomman.

Foderblad

foderblad är en grupp av lummiga utväxter vid foten av en blomma. Kollektivt foderblad är kända som blomfoder. De foderblad är de mest liknande del av en blomma till en faktisk blad och bildar ett skyddande hölje för oöppnade blommor.

    Previous:nothing
    Next:om kristaller
    
    Copyright © 2011 give2all.org