välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

reningsverk information

Postad av : Annika Hultén

Avloppsrening är en nödvändig och viktig aspekt av industrialiserade och förindustriella samhällen. Civilisationer har länge förstått vikten för bortskaffande av spillvatten i ett separat system från att av färskvatten. Detta förhindrar sjukdomar och hjälper till att hålla ekosystemens funktion. Processen att skilja bra vatten från avlopp är lägligt och dyr, men har mycket få framsteg gjorts för alternativ till det system

Betydelse

Avloppsvatten måste behandlas för att säkerställa att det vatten som används av människor fördelas tillbaka in i ekosystemet med så liten miljöpåverkan som möjligt. Avloppsvatten kan innehålla vatten som används av människor för omhändertagande eller genom olika andra processer såsom strålning kylning. Detta vatten blir förorenat med avfall, inklusive objekt, avföring och livsmedel. Toalettavfall kan inte skickas direkt tillbaka till vattenförsörjning eller förorening av växter och djur och så småningom människor skulle äga rum. Alla fasta ämnen måste avlägsnas genom fysisk screening eller sedimentering. Dessutom måste alla lösliga och fina svävande organiska föroreningar skingras genom en biologisk oxidation process.

Funktioner

En reningsverk använder ett intrikat system för att ta bort alla stora föremål och föroreningar från avloppsvatten.
Det första steget i denna process är avlägsnandet av stora föremål såsom burkar, tamponger och livsmedel. De reningsverk använder ett stort galler maskin som cirklar runt ett fat av avloppsvatten, insamling av föremål. Dessa objekt senare deponeras i en deponi. De avlopp passerar därefter genom en sedimentering pump i vilka oljor får flyta och slam tillåts att sjunka. Maskinen skummar av dessa element för vidare destruktion.
De återstående avloppsvatten sedan behandlas biologiskt med hjälp av olika typer av bakterier som förbrukar eller fälla de återstående partiklar. Genom en rad innehav anläggningar, är avloppsvattnet tas genom olika typer av biologisk behandling. Med den tid som är gjort, den stora majoriteten av icke-vatten element tas bort.
Den tertiära steg i avloppsreningsverk är att låta vattnet sitta i en stor bassäng eller konstgjorda lagunen. Detta gör att ytterligare luftning och naturlig rening av vattnet. Det rena vattnet släpps sedan tillbaka i vatten.
Denna process, på varje nivå, skapar en biprodukt som kallas slam. Detta slam ytterligare kan bearbetas till gödsel och metangas för bränning.

Fördelar

Efter cykling använt vatten genom en process, kan människor se till att dricksvatten och vatten i sjöar och vattendrag är ren. Innan ordentlig reningsverk ägde rum, skulle många städer pumpa bara ut sitt vatten i sjöar och vattendrag. Dessa vatten sängar skulle snart bli smittade och dödade stora skarorna av vilda djur och växter. Den hade också negativa effekter på människor, såsom sjukdomar och hudirritation.
Moderna anläggningar se till att fortsatt användning av vattenresurserna är möjligt för ett industrialiserat land. De är också mycket viktigt för utvecklingsländerna att stoppa spridningen av sjukdomar.

Effekter

Införandet av reningsverk över hela USA hade också negativa effekter, framför allt, energiförbrukning. Processen för att behandla avloppsvatten är mycket ineffektiv och kan resultera i några av de högsta oro energiförbrukningen för ett samhälle. Enligt US Department of Energy, reningsverk står för 3 procent av all energiförbrukning i USA till exempel, för varje liter vatten som behandlats, kan en kompakt fluorescerande lampa springa i nästan 12 minuter.
Ytterligare problem har uppstått under slutet av 1990-talet och början av 21-talet. Mängden narkotika och läkemedel spolas ut i vattnet systemet fortsätter att öka. Små mängder av antibiotika, könshormoner och anti-beslag läkemedel har alla varit isolerade, enligt Associated Press. Moderna avloppsreningsverk är illa rustade att hantera avlägsnandet av läkemedel från systemet.

Potentiella

Många kommuner vänder sig till på plats möjligheter reningsverk för att begränsa elbehovet för de viktigaste reningsverket, samt som håller vattnet friskare i det långa loppet. De flesta av dessa alternativ är en septisk tank som installeras med olika filter och luftning. Dessa slamavskiljare behöver tömmas av avloppsvatten bolag, men är det vatten de får ytterligare längs rengöring väg än tidigare avloppssystem
Detta har visats av Institutionen för energi att skära ned på kostnaderna för avloppsvatten. behandling med upp till 30 procent.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör fågelholkar
    
    Copyright © 2011 give2all.org