välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

former av syre blekmedel

Postad av : Camilla Näslund

finns i många hushållsprodukter i dag, kommer syre bleka ut syre vid kontakt med vatten för att hjälpa till att avlägsna fläckar. Finns i flera koncentrationer, innehåller hög kvalitet ultra-koncentrerat syre blekmedel mellan 80 och 100 procent syre blekmedel och medan dyrare är det fortfarande den högsta kvaliteten av syre lut du kan köpa. Billigare produkter späd den mängd syre som blekmedel inne tills det är bara en av många ingredienser i en produkt, t. ex. såpa eller tvättmedel. Dessa lägre koncentrationer kan ha mindre än 25 blekmedel procent syre. Syre blekmedel själv finns i tre former, en vätska och fasta ämnen två.

Väteperoxid

Väteperoxid är den enda flytande form av syre blekmedel. Vanliga utspätt i vatten, den kommer i olika koncentrationer, från ett apotek på 3 procent hela vägen till 35 procent livsmedelsklassade och högre. Till skillnad från andra former av syre blekmedel, kan du använda den så snart du köpa den med lite förberedelse. Men medan väteperoxid kostar mindre än andra former av syre blekmedel, har den mindre stabilitet och en kortare hållbarhet. Även för effektivitet, måste du köpa en mer koncentrerad form än vad du kan hitta ofta hos ditt lokala apotek. Observera att högkoncentrerad väteperoxid kan orsaka allvarliga skador, så hantera den med försiktighet.

Natriumperkarbonat

En kornigt pulver, är Natriumperkarbonat en torr form av väteperoxid. Sin finkornig karaktär gör den idealisk för att skura fläckar på kakel och andra hårda ytor. Det är fortfarande relativt säker tills blandas med vatten, när det släpper väteperoxid och soda. Det är mycket koncentrerad så du behöver bara använda små mängder åt gången. Dessutom, när det blandas med vatten kommer att fortsätta att släppa syre som bryter ner, så inte tätningen dess behållare. Stabilare i fast form än väteperoxid, är det lättare att transportera och bära med sig.

Natriumperborat

som ingår i många rengöringsmedel och produkter blekning, behåller natriumperborat hög stabilitet när det utsätts för värme och kan lagras för en lång tid. I sin rena form är det en farlig hudirriterande, så du bör hantera den med försiktighet. Används ofta i tand-blekning lösningar och för att desinficera, bär denna form av syre blekmedel många praktiska, vetenskapligt och kommersiellt bruk. Natriumperborat bryts ned till väteperoxid och borax som tillsatts vattnet och kommer så småningom att brytas ner till borat. Skadligt i stora mängder, bör du kassera natriumperborat noggrant.

    Previous:nothing
    Next:smycken skärverktyg
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org