välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skrubba livsmiljö

Postad av : Jan-Olof Stoor

Skrubba livsmiljöer är en typ av biomen kännetecknas av milda, regniga vintrar och heta, torra somrar som skapar en ofruktbara regionen av dålig mark, gles vegetation och några av djuren. Skrubba livsmiljöer är också kallad Chaparral regioner. Chaparral kommer från det spanska ordet "Chaparro" som betyder

Var är Scrub livsmiljödirektivet?

Scrub livsmiljöer finns längs den västra kustområdena nära 30 till 40 u00BA norr och 30 till 40 u00BA söder om ekvatorn. Skrubba livsmiljö trivs på västkust Medelhavet, Chiles kust, Cape regionen i Sydafrika och på olika kustområden i Australien.

I USA skrubba livsmiljöer vanliga i Kalifornien och Florida, om en majoritet av original skrubb livsmiljö försvinner på grund av utvecklingen. I Florida har så mycket som två tredjedelar av marken ursprungliga skrubba livsmiljö försvunnit.

Väder och marken på ett Scrub Habitat

ekosystemet i en skrubb region måste anpassas till hård sommar. Scrub växtligheten är xerophytic, vilket betyder "torrhet älska", och är anpassad för att absorbera ljus regn på vintern och frodas genom varm, brännande somrar. Vanligtvis dessa regioner får 10 till 40 inches av årsnederbörden. Höga sommartemperaturer och frekventa bränder skapa sandig, siltig jord som är fattig på näringsämnen. Scrub livsmiljö "pyrogenfria," vilket betyder att den är beroende av bränder för att upprätthålla villkor i regionen.

Växter i Scrub Habitat

tall och ek är de vanligaste typerna av träd i skrubba regioner. Buskage innehåller rosmarin, rostiga lyonia, Palmetto, malört och goldenbush. Vegetation måste grunda, absorberande rötter för att frodas i dessa torra ekosystem. Eftersom skrubba livsmiljöer pyrogen är vissa anläggningar i dessa områden anpassade för att överleva en löpeld, även är beroende av bränder för att sprida frön. Växter måste ha tjocka blad och vara mycket bra på som innehåller fukt genom varma somrar.

Scrub Habitat Djur

Precis vegetation i skrubba ekosystem, måste djuren i dessa områden anpassas till långa, torra somrar. Dessutom gör gles växtlighet överlevnad i skrubben livsmiljö en utmaning. Trots dessa faktorer, en mängd olika djur gör skrubba livsmiljö deras hem. Faktum är att skrubba livsmiljö utmanande överlevnad faktorer odla en hög andel unikt endemiska arter. Vissa sorter av prärievargar, möss, råttor, ödlor, rådjur, Blue Jays, gärdsmyg, skallerormar och gamar ringa hem scrub livsmiljö.

Insekter håla genom siltig jord, fåglar äter insekter och ekorrar begrava ekollon bland träden och större djur jagar och äter mindre djur. Ett system av symbios trivs under den ödsliga, torra utseende skrubba livsmiljö.

Människans inverkan på Skrubba habitatdirektivet

Agricultural utbyggnader och utveckling byggandet hotar många skrubba livsmiljöer i världen. I Kalifornien är de kustnära skrubba livsmiljö sänkas till 10 procent av sitt ursprungliga område på grund av mänsklig påverkan. Ibland scrub regioner ses som potentiella brandrisker eller hot mot omgivande utveckling och förstörs, vilket leder till en bredare ekologisk påverkan. Det är viktigt att veta värdet på dessa olika och unika livsmiljöer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org