välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Oregon murklor svamp jakt

Postad av : Jeanette Morales

Morel svampar är uppskattad av gourmet kockar, och i franska köket i synnerhet. Dessa tydliga svampar är mycket eftertraktade av två skäl. De är kända för att vara några av de godaste svampar i tillvaron, och det är inte alltid lätt att hitta, vilket garanterar en svamp jakt kommer att ge en utmaning. Murklor är avnjutas för deras jordig, rökig smak och rik komplexitet. Att hitta svamp på egen hand kommer att göra dem smaka ännu bättre

Tillstånd

Innan jakt murklor i Oregon, kan du behöva ett tillstånd. Tillstånd krävs nästan alltid i den nationella skogsområden, men varierar beroende på säsong. Se till att ringa i förväg för att köpa giltiga tillstånd innan jakt. Dessutom aldrig jaga på privat mark utan tillstånd. Alla områden behöver kontrolleras som juridiska svamp jaktmarker innan du börjar.

Årstiderna på Morel Jakt

Säsongen för toppmurklor börjar i de två sista veckorna i april och varar till början av juni. Säsongen går längre i Oregon, ofta till och med augusti, på grund av områdets sval, fuktig luft. Under denna tid på året det regnar inte är alltför tung och obeveklig att svamp tillväxt, och luften värms upp.

Morel utseende och placering

Alla murklor har en hålig, ihålig, koniska locket med ett nätverk av åsar och luckor. De varierar i 2 strl från till 4 inches, och i färg från en rik brun till en mycket mörkbrun. Murklor finns i skuggiga, skogsområden med rik, djup jord. Ett annat populärt ställe att hitta murklor är i områden som har blivit brända av bränder, där näringsprofilen är gynnsam för murklor.

Morel Lagring

När du plocka murklor, måste de lagras på lämpligt sätt för att säkerställa färskhet. Förvara dem torrt och svalt, med lite ventilation. I en papperspåse i kylskåp är perfekt. Förvara aldrig Oregon murklor i en plastpåse, eftersom detta skapar en lufttät tätning och leder till röta. Massor av luftcirkulation hjälper till att hålla dem fräscha.

Varning

alltid vet vad du är på jakt. Oregon har många liknande letar svamp som kanske inte är säkert att konsumera. Ta alltid med en expert eller guide tills du har tillräckliga kunskaper för att fatta beslutet själv. Oätliga svampar kan vara skadligt för din hälsa och kan orsaka dödsfall om fel typ konsumeras.

    Previous:nothing
    Next:inhemska växter och djur i Filippinerna
    
    Copyright © 2011 give2all.org