välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

djur som vandrar i Afrika

Postad av : Jonathan Nyberg

Djur som lever i Afrika och vandrar normalt lever på öppna grässlätter. Dessa varelser måste flytta från plats till plats för att följa leverans av vatten och mat. Där säsongsarbete regniga och torra säsonger inträffar, måste dessa växtätande arter att förflytta sig från torrt till vått och kära för att anskaffa gröna växter att äta.

Thomsons Gasell

Thomsons gasell har en vitaktig buk, ett svart rand längs sidorna och en vit fläck på bakre ände. Detta är en liten gasell, med de största hanarna stående cirka 28 inches tall på axlarna och väger nära till 65 kg. Den Thomsons gasell kan samlas i stora skaror under perioder av migrationer, säger Sea World webbplats, med så många som en halv miljon att göra resan från där vatten och gräs är gles till där det är riklig. Den Thomsons gasell raser två gånger per år, med kalvarna smälter in i gräset för att förbli oupptäckta av potentiella rovdjur medan mamman feeds.

Grévy's Zebra

Grévy's zebra är den största av de tre typer av zebror i Afrika, med stora exemplar som väger ca 1. 000 kg. Den Grévy's zebra beror på att ha en källa av vatten i närheten och detta bete däggdjuret kommer att flytta för att se vatten finns tillgängligt. De unga i Grévy s zebra kan springa och hålla upp med gruppen 60 minuter efter deras födelse, ett drag som tillåter dem att överleva. De rovdjur som kommer att attackera och döda Grévy s zebra innehålla afrikansk vildhund, leopard, lejon och hyena. Många av dessa rovdjur kommer att följa den Vandrande boskapshjordar väntar på en chans att plocka bort eftersläntrare och det nyfödda föl.

Östra White-bearded Wildebeest

Den vita, skäggiga gnu är en av de arter av gnu som bedriver en migration varje år på jakt efter vatten och mat. African Wildlife Foundation hemsida rapporterar att så många som en miljon individer kan delta i denna vandring, som kan vara så länge som en tusen miles. När de östra vita skägg gnu, som klarar nästan 5 meter höga och väga 600 u00A3, gör sin resa, zebror och gaseller ofta åtföljer den. De gnu honor har vanligtvis sina kalvar under samma två till tre veckor span. Detta gör det omöjligt för hungriga rovdjur att döda och äta alla de unga, se till att många överlever.

Afrikansk elefant

afrikanska elefanter är jordens största landlevande djur, med några av de stora tjurar som väger sju ton. Den afrikanska elefanten kommer normalt börja att flytta när torrperioden börjar i ett försök att ta sig till floder och andra platser som inte kommer att torka upp. När regnperioden börjar, elefanterna gå tillbaka till sina ursprungliga hem, eftersom växterna har dragit nytta av regn, och elefanten frånvaro, att förnya sig. Ibland kommer hela befolkningen i elefanter i ett område utgör en stor hjord och migrera. Detta ger djuren gott om skydd från deras blotta antal, men tillräckligt med mat måste finnas på rutten för alla elefanterna för att överleva resan.

    Previous:nothing
    Next:vad passerar över i genetik?
    
    Copyright © 2011 give2all.org