välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

struktur ascaris

Postad av : Magnus Ekblad

Släktet Ascaris innehåller många arter av parasitära maskar nematod, av vilka många är kända för att smitta människor. De är kända vanligen som "jätte intestinal spolmask. " De trivs i subtropiska och tropiska områden. De vanligaste arterna av Ascaris som påverkar befolkningsgrupper är Ascaris lumbricoides, som passerar från miljön till människor på grund av dålig sanitet

Klassificering

Släktet Ascaris tillhör familjen Ascarididae. De är i stammen Nematoda, klassen Secernentea, och beslut Ascaridida. Det finns många arter av rundmaskar. De två vanligaste av de parasitära sorten är Ascaris umbricoides, som drabbar människor, och Ascaris suum, den gemensamma gris intestinal rundmask. Men många arter av Ascaris är fria lever i jord och ruttnande växtmaterial.

Struktur

Ascaris lumbricoides är den största av nematoden som infekterar den mänskliga tarmen. Det kan bli upp till alomost 14 inches i längd och nästan 1 /4 tum i diameter. Kvinnor tenderar att vara något längre och tjockare än hanarna. Den vuxna Ascaris är cylindrisk till formen, med båda ändarna av kroppen kommer till en punkt. De är krämiga vita eller rosa i färgen. Huvudet är i ena änden och könsorgan är i andra änden. Den cirkulära mun bildas med tre läppar, som alla har en liten papiller.

Ekologi

Ascaris tillhör en grupp organismer som kallas "jord överförbara maskar" en grupp som inbegriper andra parasiter som hakmask . Rundmaskar har både en mun och ett anus och en enkel mag-tarmkanalen. De andas och utsöndrar genom sin kropp väggarna eftersom de inte har någon inbyggd transportsystem. Rundmaskar har också ett enkelt nervsystem, inklusive grupper av nervceller i huvudet region som kallas ganglier. Rundmaskar fortplanta sig genom sexuell reproduktion där befruktningen är intern. Honorna lägger upp till 20. 000 ägg i taget.

Life Cycle

Hos människa börjar livscykel Ascaris när äggen är svalt, normalt i livsmedel eller vatten som är förorenat med avföring som innehåller ägg. Äggen migrera till tunntarmen och kläcks. Efter en eller två dagar larverna migrerar till nedsatt portal genom tarmväggen. Efter fem till sex dagar larverna in i lungorna och alveolarutrymmena, orsakar hosta. Det hostas upp larverna sedan sväljs av värden, därmed uppnå tunntarmen för andra gången. Femtio till 55 dagar efter den första infektionen har den vuxna maskar i tarmen mognat, varvid de lägger ägg som släpps den mottagande genom avföringen.

infektioner hos människa

Parasiter rundmaskar lever i värdens tarmarna, där de fäster sig till väggen i tarmen och absorbera socker från värden. När i tarmen, kan de orsaka undernäring, förstoppning och NEDLUSAD berusning. Ascaris kan också flytta till lungorna, där den kan orsaka ett tillstånd som kallas pneumonit, de symtom som inkluderar blödningar, inflammation och bakteriell infektion. Symtom på Ascaris-infektion kan också innehålla blodigt slem, hosta, låg feber, kräkningar av maskar, förbi av maskar i avföring, gallsten, pancreatis, pulmonell eosinofili och bölder lever.

    Previous:nothing
    Next:hur man kan bli av mikro vägglöss
    
    Copyright © 2011 give2all.org