välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är livscykel kobra?

Postad av : Camilla Näslund

Kobror är en art av orm som ingår i Elapidae familjen, och liksom andra giftormar i denna familj, är även känd som Elapids. En cobra har en huva runt sitt huvud att det "sprider" medan fräsande och stigande till en hotande hållning. Den har bara två naturliga predatorer: mungo och människor. Eftersom Kobror har korta huggtänder, strejk de ibland sitt byte många gånger i ett försök att frigöra tillräckligt gift för att döda snabbt

Du behöver:. .
Träpinne, 8-inches lång, 7/8ths-inch diameter
Kartong.
Sax.
Härskare.
Brukskniv.
Aluminiumfolie.
Maskeringstejp.
Säkerhetsnål.
Skyddsglasögon.
Silvertejp.

Parning

Kvinna kobror normalt parar sig med flera hanar, vilket resulterar i ett längre än vanligt parningssäsongen. Det börjar när de mogna kvinnliga lämnar spår av feromoner för att locka mogna män. Hanarna flesta kobra arter utföra utarbeta danser för att vinna den kvinnliga över från deras konkurrens, den största hanen ofta segraren. När parningen börjar, använder man huvudet för att gnida honans undersida för att stimulera henne. Han har två könsorgan och använder dem båda att deponera spermier i honans äggledare, vilket är röret genom vilket sina ägg passera när hon lägger dem.

Ägg

Honorna lägger en koppling på 12 till 60 ägg per år , cirka 9 veckor efter parningen. Äggstocken frigör obefruktade ägg genom äggledaren där den lagrade spermier befruktar dem innan de kommer ut. King Cobra kommer att göra ett bo av löv för hennes koppling, som hon ska sedan täcka med löv och lägga på toppen av att ruva. Vissa kobror lägger sina ägg i marken hål eller under en naturlig täcker, till exempel en sten. Honorna vaktar sina koppling för nästan hela 45 till 80 dagar inkubationstiden, vibrerande sina kroppar för att generera värme. De lämna boet precis innan äggen kläcks

Hatchlings

Liksom nästan alla baby ormar, är baby kobror kallas ungar eftersom de kläcks ur ägg. Den lilla andel av ormar birthed bor inte kallas ungar. Cobra ungarna "ursprunglig storlek beror på deras art, men den genomsnittliga Hatchling är ca 16 till 18 inches lång. En cobra ägg har en ovanligt stor äggula, varav en del blir en gulesäck i Hatchling mage och ger den två veckors tillförsel av näring i fall det har svårt att hitta mat omedelbart. Enligt San Diego Zoo, en "Hatchling kan ta hand om sig själv från början och kan sprida sin huva och slå på samma dag det luckor. "

Löptid

Cobras når vuxen ålder mellan 4 och 6 års ålder. Den genomsnittliga manliga växer allt från 3 till 7 fot i längd, men den stora King Cobra kan växa så länge 18,5 meter. Beroende på art kan en kobra väga så mycket som 20 pounds. De är giftiga och inte giftiga, vilket innebär en mungo eller människa kan äta dem, bara deras huggtänder innehålla gift. En mogen Cobra kan administrera nog gift i ett bett att döda en elefant, men deras bytesdjur främst omfattar kaniner, möss och råttor, fåglar, ägg och andra ormar. Äldre kobror har en långsam ämnesomsättning, vilket innebär att de kan leva i dagar eller månader utan mat.

Lifespan

Cobras är intelligenta och tenderar att lära sig snabbt, som delvis står för sin långa livslängd --- de kan leva så länge som 30 år. För Kobror som inte ger efter för sjukdom eller andra liv slut faror i naturen, är den genomsnittliga livslängden 20 år.

    Previous:nothing
    Next:en Polysiphonia livscykel
    
    Copyright © 2011 give2all.org