välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter och registrera temperatur och luftfuktighet

Postad av : Valon Istrefi

Du kan mäta temperatur och relativ fuktighet samtidigt hjälp av en meteorologisk instrument som kallas "lyftsele Psykrometer. " Du skulle använda sina två termometrar att jämföra den faktiska temperaturen med temperaturen om vattenånga i luften var som kondens punkt. Tabeller från kontrollerade lab villkor gör att du kan konvertera de två värden i relativa fuktigheten

Du behöver:.
Sling Psykrometer
. Ledger.


1.
Fukta den lilla tygstycke som täcker kvicksilver fyllda glödlampa av den våta-lampa termometer på lyftselen Psykrometer med vatten.
2.
Ta Psykrometer handtag och svinga de två termometrar i ungefär fem minuter. Detta ger tid för att fukten avdunstar bort duken och lämnar efter sig kallare vatten molekyler och en lägre temperatur.
3.
Använd Psykrometer inbyggda i bilden skala för att beräkna den relativa luftfuktigheten från den våta och torra-lampa avläsningar. Om din Psykrometer inte har en inbyggd adapter för diabilder eller kalkylator, uppsök en online kalkylator eller bord.
4.
Registrera temperatur och relativ fuktighet för hand med jämna mellanrum, för exempel, i en huvudbok var 6 timmar, eller så kan du delegera jobbet till elektronisk utrustning som är kopplad till datorn, vilket kan ta in och diagram mätningar kontinuerligt.

tips och varningar


  • Du kan också köpa en elektronisk Psykrometer, vilket eliminerar behovet av en bild eller en tabell.
  • En vanlig missuppfattning om fuktighet i luften är det, eftersom det har en kondens punkt, måste det därför lösas upp i luften på något sätt, som ett salt som kondenserar ut vattnet löser sig i lösning. Dessa två typer av kondensation är dock inte så analoga. Egentligen är vattenånga i sig en gas. Det kan existera utan luft, på eget-till exempel som enda gas i en annars evakuerade gaskammare.
    
    Copyright © 2011 give2all.org