välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur är en pulsar bildas?

Postad av : P-O Lennartsson

Enligt NASA: s Goddard Spaceflight Center, en pulsar, en förkortning för "pulserande stjärna", är en roterande neutronstjärna-den täta kvarlevan av en massiv stjärna. Pulsarer kan ha så mycket massa som vår sol, men var mycket mindre än Jorden

Skapande

En pulsar bildas efter en jättestjärna slut på bränsle och exploderar i en supernova. Överblivna massa kontrakt och komprimeras till ett betydligt tätare form. Den roterar snabbare än när det var en stjärna på grund av bevarande av rörelsemängdsmoment, detta liknar hur en konståkare snurrar snabbare när hon drar hennes armar närmare hennes kropp

Discovery

Pulsarer upptäcktes 1967 av. University of Cambridge doktorand Jocelyn Bell Burnell. Pulsaren signaler från början ansågs vara bevis på utomjordisk intelligens på grund av deras regelbundenhet, och enligt Bell Burnell, kallade hon sin upptäckt "LGM," eller "Little Green Men", tills källan till signalen bedömdes vara naturligt förekommande .

Funktioner

En pulsar signaler kommit från sitt intensiva magnetfält som gör att den avger elektromagnetisk strålning från dess norra och södra magnetiska poler. Om pulsar roterar på ett sådant sätt att polerna ansikte jorden, då ser vi rotation mycket som ett fartyg till sjöss gör en fyr: blinkande på och av.

Fate

Bortsett från deras rotation, pulsarer är exakt samma som neutronstjärnor och, på sikt, som rotation kommer att minska och så småningom upphöra. När detta händer, blir en pulsar då en mer gemensam, icke roterande, neutronstjärna.

Fun Fakta

Den kanske mest kända pulsar är en inne i Krabbnebulosan. Enligt NASA, har det bildats under den berömda supernovan sett på jorden i 1054 AD och roterar ungefär 30 gånger per sekund.

    Previous:nothing
    Next:hur du lagrar rc batterier under vintern
    
    Copyright © 2011 give2all.org