välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

effekterna av olja på växthusgaser

Postad av : Valon Istrefi

Enligt Nation Master, konsumeras i USA 20. 680. 000 fat olja per dag under 2007. Som samhälle är vi beroende ytterst oljeberoende för att driva våra fabriker och fordon. Tyvärr har vår oljeförbrukning haft en negativ påverkan på vår miljö. Produktion och användning av olja leder till en ökning av komponenter av växthusgaser.

ökningen av koldioxid

Koldioxid (CO2) finns i atmosfären naturligt. Djur släpper ut koldioxid, som tas upp av växter i en naturlig balans. Vulkanutbrott och förändringar i havet leder också till ökade koldioxidutsläpp. På 1700-talet ledde den industriella revolutionen till många förändringar i vårt samhälle, inklusive en ökning av koldioxid i atmosfären. Skörd och användning av olja ökar halten koldioxid. Enligt US Environmental Protection Agency, som 2005 hade mängden CO2 ökat med 35 procent sedan början av den industriella revolutionen.

Ökning Metan

metangaser produceras också naturligt i miljön. Till exempel våtmarker är en stor källa av naturliga metanproduktionen eftersom gasen produceras genom nedbrytning. Vilda bränder, termiter, havet och vilda djur som buffel producerar också metan. Precis som koldioxid, metan gaser balans naturligt i atmosfären. Men människor lett till en ökning av dessa gaser genom produktion och användning av naturgas och olja. Enligt den amerikanskaNaturvårdsverket, över 60 procent av metangas i atmosfären beror på mänsklig inblandning.

Ökning av lustgas

lustgas finns naturligt i atmosfären. Den tillverkas av mark och vatten, främst i fuktiga tropiska skogsområden. Men det är mänskligt ingripande ansvarar för den snabba ökningen av lustgas. För olja som ska användas måste den förbränna. Under denna förbränningsprocess är lustgas skapas. Lustgasen är sedan släppas i vår atmosfär som en växthusgas.

    Previous:nothing
    Next:papegojfisk i korallreven
    
    Copyright © 2011 give2all.org