välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en sol spis med en skokartong

Postad av : Magnus Ekblad

Solen ger energi för att upprätthålla liv. Växter utnyttja energi från solen för att göra mat. Djur njuta av värmande effekt av solenergi. Vissa människor sele ens solens strålar att skicka signaler, starta bränder och även laga sin mat. Du kan ta dessa strålar att laga mat också. Allt du behöver för att bygga din egen låg-powered lägret kaminen är ett par minuters tid och ett par material som du kan hitta runt i huset och gården

Du behöver:. .
Shoebox
Måttband.
Penna.
Sax.
Skolan lim.
Aluminiumfolie.
2 längder av tunga tråd (20 inches lång).
Pencil0sized pinne (20 inches lång).
Varmkorv.


1.
Ta bort och kassera locket till skokartongen. Mät över toppen av en av de korta sidorna av skolåda. Placera en blyertsmarkering 1 /2 tums från varje hörn på kortsidan. Upprepa markeringarna på motsatta sidan av lådan. Klipp 1 /2 tum i läppen av skolådan på dessa fyra punkter med en sax.
2.
Mät över den korta änden av skokartongen och placera en blyertsmarkering i centrum av den korta änden av skokartonger. Märk 1 /8 tum på vardera sidan om din mittlinjen. Skär 1 /4 tum breda spåret rakt ner rutan, vilket innebär att endast 1 tum i botten oklippt. Skär en matchande springa den motsatta änden av lådan.
3.
Lägg en lim längs utsidan överkant en av långsidorna av skokartonger. Tryck på kanten av aluminiumfolie i lim och pressa folien så att den faller i lådan. Dra folien upp på den motsatta sidan och lim 1 /2 cm av metall på utsidan av lådan. Tryck på mitten av folien i botten av lådan så att det ger dig en böjd yta som sluttar upp mot båda långsidorna av boxen. Låt limmet torka i 1 timme.
4.
Skjut slutet av en bit tråd i en av de små spåren i slutet av rutan. Häng tråden så att den följer den korta änden av lådan. Haka fast den andra änden av tråden i skåran på motsatt sida av samma ände av lådan. Låt tråden att sloka halvvägs ner den stora mitten plats på den korta änden. Häng en matchande sträng på den motsatta änden av lådan.
5.
Tryck pinnen genom varmkorv och försiktigt placera ändarna av stick på trådar. Höja eller sänka pinne genom att justera trådar. Rotera pinnen för att koka varmkorv jämnt. Rikta folie i rutan mot solen för att starta tillagningen. Full sol fokuseras på hela längden av båda sidor av aluminiumfolie ger de bästa resultaten.

    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar svamp i Kanada
    
    Copyright © 2011 give2all.org