välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en magnet med en torr cellsbatteri

Postad av : Jeanette Morales

Processen att göra en magnet är tämligen enkel. Vetenskapen bakom det är förvirrande del. Skapa en magnet hemma innebär att köra en elektrisk ström genom en kabel. När en ström går genom en krets, skapar det en elektrisk laddning. För att få denna elektrisk laddning hemma, en strömkälla, t. ex. en batteri, behövs. Den vanligaste typen av batteri är den torra cells batteri, som har en metallelektrod eller grafit spö nersänkt i en fuktig elektrolyt pasta. Torrcellsbatterier omfattar de flesta hushåll batterier, såsom AA, AAA, 9-volt och C-celler. Litium jon batterier, som finns i klockor och mobiltelefoner, är andra vanliga former av torrbatterier. Genom att haka en av dessa batterier till en konfiguration av kablar, kan du göra en magnet

Du behöver:. .
Rulle magnet tråd
Järnstång.
Avbitartång.
Kabelskalare eller X-Acto-kniv.
Öppen eld (tillval).
Ren trasa (tillval).
Tape.


1.
Linda magnet kabeln runt en järnstång. För att starta, lämnar 6 inches av tråd hängande i slutet av baren, och ständigt vind kabeln runt järnet. Linda den ordentligt och i samma riktning. Om du vill ha ett starkare magnet, avsluta lindning av tråd i en riktning Linda sedan kabeln runt baren en andra gång komma tillbaka upp strykjärnet, vilket resulterar i två lager kabeldragning. När du har stoppat in kabeln till dina specifikationer, lämna ytterligare 6 inches av tråd från den andra änden. Använd avbitare för att klippa resterande tråd.
2.
Skala av isoleringen av ändarna av kabeln om den har isolering. Gör detta med en kabelskalare eller X-Acto kniv. Ta bort 1 till 2 inches av isoleringen från varje ände av din tråd (den 6 inches av tråd på varje sida av järn bar). När skära av isoleringen, skär bara isoleringen beläggning och inte tråd under, annars kan du orsaka gnistbildning och lösa, farliga anslutningar. Om det är lättare, håll i ändarna av kabeln över öppen låga tills isoleringen smälter gummit, då helt enkelt gnugga bort det med en ren trasa
3
Placera ena änden av den. . kabeln på batteriets pluspol och den andra kabeländan till batteriets negativa terminal. Du kan använda tejp för att fästa tråden. Anslutningen kommer att skapa en elektrisk laddning, vilket kommer att resultera i ett magnetfält som gör att du kan plocka upp metall med din järnstång /magnet.

Tips och varningar


  • Du kan ändra polariteten för din magnet genom att byta vilken poler din ledningar touch. Om den ena änden av kabeln vidrör batteriets pluspol och wirens andra änden berör den negativa polen, byta dem. Den nuvarande kommer att vändas, liksom till polariteten för din magnetfält.
  • Du kan öka styrkan på din magnet genom att lägga till flera batterier. Använd till exempel tre batterier, fästa ena änden av kabeln till den positiva polen på din första batteriet, bifoga den motsatta änden av kabeln till den negativa slutet av tredje batteriet. Från de negativa slutet av din första batteri, kör ett kort kabeln till den positiva utgången av din andra batteriet och sedan köra en ny kort kabel från minuspol det andra batteriet till den positiva utgången av det tredje batteriet. Detta kan göras så många gånger önskat att göra en mer kraftfull magnet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org