välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter vindhastigheten med en vindmätare

Postad av : Valon Istrefi

Anemometrar är enheter som snurrar i vinden då beräkna vindhastigheten baseras på hur snabbt de snurrar. Andra anemometrar har trycksensorer som översätter vindtrycket i vindhastighet. Modern anemometrar har digitala skärmar som kommer att ge ett enkelt läsa upp som berättar för användaren hur fort det blåser när en mätning görs. Att få en korrekt vindhastigheten, måste du använda vindmätaren på rätt sätt och ta din omgivning hänsyn
1.
Ställ in din vindmätaren att visa vindhastigheten i följande enheter du vill se. En del människor föredrar att se vindhastigheten i miles per timme medan andra gillar knop eller ens Beaufort. Instruktionerna för din vindmätaren modell kommer att visa dig hur du kan ändra displayen.
2.
Ställ din vindmätaren upprätt i det område där du vill mäta vinden hastighet. Tänk på påverkan av närliggande byggnader, träd och kullar på vinden hastighet. Om du vill att mäta den allmänna vindhastigheten för dagen ställer du vindmätaren på toppen av en kulle där vinden är fri. Om du vill veta effekten av en byggnad eller träd på vindens hastighet, ställ sedan in vindmätaren i närheten av sådana föremål och jämföra värdena för de tas från toppen av kullen.
3.

Se till att snurra ratten för din vindmätaren roterar fritt-såvida det inte är ett tryck vindmätaren-slå sedan vindmätaren på så att det kan ta en läsning. Vid ett tryck vindmätaren, ställa in den så att vinden blåser direkt in i manometern. Låt det tid att reagera på vinden och beräkna hastigheten. Kontrollera numret på den digitala displayen att lära sig den genomsnittliga vindhastigheten vid tidpunkten för behandlingen.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar effekttäthet
    
    Copyright © 2011 give2all.org