välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

nackdelarna med att använda ljus mikroskop

Postad av : Charlotte Wannberg

Biologi studenter används ofta till mikroskop i sina klassrum för att studera små organismer. Dessa mikroskop är billiga och kan bilda fina, skarpa bilder av små varelser, men de är mycket begränsad i sin förmåga att tillhandahålla en stor fördel utöver de mest grundläggande forskningen funktioner. Dessa dagar, forskare använder ofta elektronmikroskop för seriös vetenskaplig forskning på grund av de många begränsningar av ljus mikroskop.

Begränsad Förstoring

Den typiska ljusmikroskop endast kan förstora bilder upp till 400x, med vissa dyrare versioner förstoringsglas upp till 1000x. Vetenskapsman inte bryr sig skjuta mest ljus mikroskop till sina förstoring gränser eftersom det finns andra typer av mikroskop, t. ex. elektronmikroskop, som kan ge mycket större förstoringar som behövs för att se föremål som viruspartiklar och enskilda atomer och molekyler. Anledningen till vissa föremål är för små för att ses av ljuset mikroskop beror på att de faktiskt är mindre än den kortaste våglängden för synligt ljus, vilket är ungefär 0. 4 mikrometer. Allt mindre än det kommer att vara helt osynlig för ett vanligt ljusmikroskop.

Limited Skärpedjup

vid höga förstoringar, ljus mikroskop ge vad huvudsak 2-dimensionella bilder av 3-dimensionella objekt. Resultatet blir ofta en oklar bild av objektet eller organismen som studeras, med en tydlig skikt visar men suddig med det omgivande lager som är ur fokus. Denna oönskade effekt uppstår på grund av hur standarden linser har brännvidd som samlar det ljus de fokus från en 2-dimensionell plan framför linsen.

Limited Påvisande av elektromagnetisk energi Spectrum

rymden omkring oss är rik med elektromagnetisk strålning av alla slag-mikrovågor, radiovågor, infraröda vågor, synligt ljus vågor, ultraviolett ljus strålar, etc. små objekt och organismer reflektera och avger många av dessa typer av strålning, från vilken vi kan lära oss mycket om dem. Konventionell ljus mikroskop, dock bara upptäcka ljus från den synliga delen av spektrumet, som faktiskt inte berätta mycket om de flesta mikroskopiska organismer eftersom de är mestadels klar och färglös. Denna begränsning kan vara något undvikas genom användning av särskilda filter och detektorer som kan fästas till konventionella mikroskop.

    Previous:nothing
    Next:Fakta om fornegyptiska smycken
    
    Copyright © 2011 give2all.org