välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är ett ljust fält mikroskop?

Postad av : Stefan Svensson

Bright fält mikroskop använder ljus färdas från en källa under scenen genom prov, genom objektiva och linser, och till användarens öga för att förstora objekt ses under mikroskop. Den ljusa fält mikroskop är en av de mest kända och mest använda instrumenten i mikrobiologi

Prover

Bright mikroskop fält används bäst när man tittar naturligt pigmenterade eller färgade prover. De exemplar kan bara ses om de är pigmenterade, vare sig natur eller betsad, eller om de är tillräckligt grov för att absorbera en stor mängd ljus.

Light System

en glödlampa under scenen används vanligen som den ljuskälla. Ljuset är inriktad mot en kondensor lins under scenen, genom prov och så småningom fram till okularet. Ljusintensiteten kan justeras med hjälp av irisbländare precis under kylaren.

Fokusera System

Bilden av ett exemplar är fokuserad genom att ändra höjden på scenen och avståndet mellan förlaga och i objektivet. Både en grov justering och fininställning ratten kan användas beroende på värdet av den förändring som behövs för att fokusera på provet.

Linssystem

Den typiska ljusa fält mikroskop är en förening ljusmikroskop som använder två linser för att förstora en prov. Okularlinsen är linsen du tittar genom belägen på toppen av mikroskop, i objektivet är linsen nära förlagan, och mest sammansatta mikroskop ha minst tre objektiv monterade på en roterande munstycket

Betydelse <.

Bright området mikroskopi har varit en av de mest välkända och väl underbyggda biologiska verktyg för hundratals år. Sedan den första observationen av mikroorganismer av Anton van Leeuwenhoek i 1674, har utvecklingen av den moderna ljusa fält mikroskop visade sann mångfald av mikroorganismer på denna planet.

    Previous:nothing
    Next:vetenskapliga definitionen av anpassning
    
    Copyright © 2011 give2all.org