välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Skillnaden mellan en mullvad och en argbigga

Postad av : Valon Istrefi

Vid första anblicken kan mullvadar och näbbmöss ser likadana ut för det otränade ögat, men de är mycket olika däggdjur. Det finns sju arter av mullvadar och 33 olika typer av näbbmöss i Nordamerika. Mullvadar och näbbmöss skiljer sig åt i sin kost, storlek, habitat och funktioner

Storlek

Moles är små däggdjur men ändå är betydligt större än näbbmöss. Moles genomsnitt ca 7 inches i längd och kan väga så mycket som 5 oz. I vissa arter som den östra mullvad. De största näbbmöss i 3 -. Till 5-tums sortiment och den tyngsta argbigga i USA, norra kortsvansade sorten, väger bara ett uns som vuxen

Feet

Moles har tydligen förstorad framtassarna , förvandlats till en passiv ställning som ser ut som att någon gör det bröstsim, enligt National Audubon Field Guide till däggdjur. De främre fötterna har långa klor och bälte som gör det möjligt för mullvaden att gräva så snabbt som en fot per minut. Bakfötter av mol är små och smala. Fötterna på näbbmöss är mindre än en mullvad och liknar små och känsliga fötter på möss.

Trynen

Den tryne av en mullvad är flexibel och naken, saknar hår, och det är en viktig sinnesorgan som kan förlänga en halv tum förbi munnen. Näbbmöss har en långsträckt nos, men den har päls. Tänder en mullvad är vita, men de en argbigga är en kastanj färg på grund av förekomsten av järn i emalj.

Habitat

näbbmöss lever i varierade miljöer, med några som bor i lövskogar, andra i barrskog och ytterligare andra i öknen och vattnig omnejd. Näbbmöss kommer att leva under jord i vissa fall, men de flesta gör tunnlar genom löv där de bor. Moles leva under jord hela tiden, med deras yta ventures av en slump och kortlivade. Moles gräva en serie tunnlar och banor på jakt efter mat, med en central kammare den från vilka dessa tunnlar utstrålar.

Likheter

mullvadar och näbbmöss är främst insektsätare, som konsumerar en kost av insekter, daggmaskar och andra smådjur , även om argbigga också kan döda och äta större djur som fåglar och unga kaniner. Båda har fem tår på varje fot, tjock men mjuk päls och små ögon. Den mjuka pälsen låter dem gå framåt och bakåt i trånga utrymmen med lätthet. Deras hörsel är akut, med öronen mol dolda under pälsen för att hålla dem rena från smuts och skräp. Båda har omättlig aptit, ofta konsumerar så mycket som 100 procent av sin kroppsvikt under en 24-timmarsperiod.

    Previous:nothing
    Next:vad som gör torr-is?
    
    Copyright © 2011 give2all.org