välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan räkna volt-ampere

Postad av : Jonathan Nyberg

Den voltampere är en enhet för effekt som är ungefär detsamma som en watt, vilket i sin tur är lika med volt gånger ampere. Det är oftast förknippas med växelström (AC), med en maktfaktor till. Effektfaktorn är särskilt det system eller redskap du använder, du kommer att behöva det för att beräkna volt-ampere. Om du inte vet gällande effektfaktor, kan du använda 0,6, vilket är en branschstandard. Du måste starta med antalet watt eller ampere att slutföra denna beräkning.
1.
Konvertera watt till volt-ampere genom att dividera antalet watt med effektfaktorn. Till exempel om du har 12. 000 watt, och din makt faktor är 0,6, detta konverterar till 20. 000 volt-ampere.



Du kan också uttrycka volt-ampere som kilovolts-ampere (kVA), detta är en måttenhet som omfattar 1. 000 volt-ampere. Att konvertera din totala till kVA, dividera resultatet med 1. 000. I det här exemplet är det totalt 20 kVA.
2.
Konvertera från kVA tillbaka till watt genom att multiplicera kVA med 1. 000, och sedan multiplicera summan med 0,6. Till exempel skulle 5 kVA lika 5. 000 volt-ampere, eller 3. 000 watt.
3.
Konvertera ampere till volt-ampere (om din spänning är oföränderlig) genom att multiplicera ampere av spänningen och dividera det totala av effektfaktorn. Till exempel, om du har 15 ampere vid en standard spänning på 110, och en effekt faktor på 0,6, skulle volt-ampere vara 2. 750.

    
    Copyright © 2011 give2all.org