välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur ekorre bevis fågelbord

Postad av : Ulf Friberg

Låter det bekant? Du har just fyllt din fågelholkar och du är framgångsrikt locka en mängd olika sångfåglar till din bakgård. Men det är inte allt du locka: horder av plundrande ekorrar hotar att äta upp dig, eller åtminstone fåglar, ur hus och hem. Med priset med fågelfrö dessa dagar, kan du inte råd att mata dem glupska gnagare, så vad kan man göra för ekorre-bevis din fågelbord?

Prova att ta dessa steg.
1.
Börja med att försöka göra det svårt för ekorrar för att komma åt ditt fågelbord. En mycket effektiv metod är att skydda matare med en baffel. Ekorrar kan klättra smidig stolpar och kör längs smala klädstrecken, men de kan inte få med strategiskt placerade baffel. En konisk eller rörformiga baffel, som ligger ca fyra meter från marken, kan skydda en feeder som är monterad på en stolpe. En feeder som hänger från en linje eller ett träd kommer att gynnas av en topp-mount baffel. När du använder bafflar, bör du se till att mataren placeras minst 12 meter från väggar, staket och trädstammar för att hindra ekorrar från hopp till mataren.
2.
Om du kan inte hitta ett lämpligt baffel eller om var din feeder är inte lämplig för abaffle, så köp ett fågelbordet som har utformats för att vara ekorre-bevis, eller åtminstone, ekorre-resistenta.

Det finns ett par varianter på detta tema. En stil, har ett feeder omgiven av en bur som gör att småfåglar i, men håller ekorrar och stora fåglar ut. Denna stil är perfekt för små sångfåglar såsom Chickadees, finkar, siskor och rött omröstningar, men kunde förhindra att vissa önskvärda arter, såsom kardinaler, från utfodring.

En andra typ av ekorre-bevis matare är viktkänslig. När något tungt, till exempel en ekorre eller en stor fågel, landar på mataren, orsakar dess vikt utfodring stationer för att stänga, vilket hindrar den kreaturet från utfodring. Det finns ett antal modeller på marknaden, av vilka vissa är effektivare än andra. En av de bästa är ekorren Buster Plus, en fågel mataren med funktioner för många för att nämna (se bild). Den levereras med en livslängd fabriksgaranti och är garanterat ekorre-bevis. Kolla in det på www. best-ekorre-proof-fågel-feeder. com.
3.
Om du inte vill uppgradera din utrustning fågel utfodring, kan du försöka stävja ekorrar genom att använda blandningar av fågelfrö att de hittar osmakligt. Detta ett område där du behöver motion viss försiktighet. Vissa märken innehåller produkter, såsom cayennepeppar, som kan skada fåglarna. Men det finns märken som bara har frön som ekorrar kommer att undvika, men som fåglarna kommer fortfarande njuta.
4.
Slutligen kan du prova att hålla ekorrar borta från ditt fågelbord genom att distrahera dem. Till exempel kan du installera en box feeder fylld med majskorn eller hänga en majskolv "trapper" för ekorrar till foder från. Om dina ekorrar har en alldeles egen anslutningstrafik, som ligger långt borta från någon fågelmatare, kan de hålla sig till sin egen plan och lämna fågelfröna ensam.

Tips och varningar


  • Det råder ingen tvekan om att ekorrar kan vara en olägenhet runt fågelbord och en kostsam sådan. Men kom ihåg att ekorrar bara är att vara sig själva. Du bör inte låta din önskan att hålla ekorrar borta från din fågelbord leda till några skador på dem. Använd inte giftig eller fällor som dödar. Använd inte klibbigt material som jord kan gråverk och fågelfjädrar. Tillsätt aldrig cayennepeppar till din fågelfrö (om en ekorre blir det i ögonen, den resulterande elände och repor kan leda till blindhet).
  • Vad du än gör, inte ge upp mata fåglar. Ekorrar kan vara intelligent, men med noggrann eftertanke, det är inte svårt att folie dem. Trots allt är vi smartare, va?
    
    Copyright © 2011 give2all.org