välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en enkel väderstation

Postad av : Jeanette Morales

En väderstation kan du mäta väderförhållanden, såsom temperaturförändringar, regn och vind hastighet. Göra en väderstation kan vara ett roligt och enkelt aktivitet för hela familjen. Allt du behöver är några enkla material, och du kommer att kunna förutse nästa vädret verksamhet precis som en meteorolog

Du behöver:. .
Tidning
Termometer.
Regnmätare.
Barometer.
Vindflöjel.
Hygrometer.
Vindmätaren.

tidning


1.
Skaffa en blogg där du kan spela alla de mätningar som gjorts från ditt väder enheter. Anteckna information vid samma tidpunkt varje dag så att du kan spela in mönster.
2.
Temperatur
Mät med termometer, som du måste köpa.
3.

Mät regn med en regnmätare. Gör en regnmätare genom att tejpa en linjal på sidan av en burk eller kopp. Du kan också använda en stor mätglaset med de mätningar som redan tryckt på den. Se till att regnmätaren är skyddad från vinden.
4.
Tryck Mät luft med en barometer. Gör en barometer med klart glas, sugrör, en linjal och några tuggummi. Fyll glaset till hälften med vatten. Tejpa linjalen på insidan av glaset. Därefter tejpa halm till härskaren om u00BD tum från botten av glaset. Tugga tuggummi, sedan suga vatten halvvägs upp i halmen. Du kan hålla vattnet på plats genom att försegla toppen av halm med den uppmjukade tandköttet. Markera toppen av vattennivån på halmen med permanent märkpenna. Vattnet i röret kommer att stiga och falla på grund av lufttrycket på vattnet i glaset. Som vikten av atmosfären ökar på vattnet i glaset, är mer vatten trycks in i röret, vilket gör att vattennivån att stiga. Förflyttning av vattennivån i halmen kan mätas.
5.
Åtgärd vindriktningen med en vindflöjel, som du kan köpa eller göra. För att göra en vindflöjel, skära formerna på en pilspets och svans av konstruktion papper, sedan tejpa fast dem på ändarna av ett sugrör. Tryck in en nål i mitten av halm från toppen och sticka som pinnen i radergummit på en penna. Se till att halm kan röra sig fritt med pinnen. Ställ pennan spets i lera så det kommer att stå upprätt.
6.
Mäta fukt i luften (fuktighet) med hygrometer. Klipp en bit plast i en triangel. Tejpa en krona till den, i närheten av pekaren. Peta in en spik genom den, nära basen. Vicka spiken så rör sig pekaren löst runt det. Limma ett hårstrå mellan dime och spiken hålet. Ställ pekaren på en träbit ungefär tre fjärdedelar av vägen ner. Fäst spik till skogen, se till att visaren kan vända snabbt runt nageln. Bifoga en andra spiken i basen 1 cm från toppen, lining upp det med pekaren. Dra hårstrå tight så pekaren är parallell med marken. Nu, lim slutet av håret på spiken. När luften är torr, håret kortare, vilket gör pekaren punkt upp. För att kalibrera hygrometern, placera en tesked salt i en liten glasburk och tillsätt tillräckligt med vatten för att dämpa salt. Placera behållaren i en stor zip-lock påse tillsammans med hygrometer. Låt det sitta i 6 timmar och kontrollera behandlingen utan att öppna påsen. Den bör vara 75 procent att vara korrekt.
7.
Mät vindhastigheten med en vindmätare. Få fem plastmuggar och peta ett strå-size hål genom fyra av dem och se till att hålen line up. Poke en penna genom botten på den femte koppen, i centrum. Limma ett sugrör genom två koppar åt gången, vilket gör två par. Dessa strån kommer också att passera den femte koppen i mitten. Placera botten av penna i lera eller något robust för att hålla upp det.
8.
Placera din väderstation utanför i ett område med begränsad solljus. Du vill inte termometern i direkt solljus eller utsätts för andra väderförhållanden. Se till att du har möjlighet att se varje enhet för att spela in dina mått. Placera alla enheter tillsammans, i ett område som inte ser mycket aktivitet.

    Previous:nothing
    Next:fakta om rådjur horn
    
    Copyright © 2011 give2all.org