välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man återanvända gamla sol ljus

Postad av : Annika Hultén

Solar lampor är utformade för att samla solens energi under dagen och utstrålar det tillbaka på natten, ofta genom högeffektiv LED. När solen skiner, ljuset träffar enhetens solpaneler som omvandlar strålningsenergi till elektricitet. Den elektricitet som används för att ladda batterierna. Under natten, eller en tillräckligt molnig dag, stoppa solceller emot solljus och sluta att skapa elektricitet. Solens ljus interna kretsar upptäcker denna brist på el från solceller och rutter batteriet till LED för att frigöra energi som lagrats under dagen. Många av komponenterna inuti solljuset är lätt återanvändas i DIY-projekt och kan erbjuda en billig källa för solvärmeteknik för hobby

Du behöver:.
Gamla sol ljus /lampor
. Platt skruvmejsel (för nyfikna).
Avbitartång.
Krokodilklämman jumper sladdar.
Variabel spänning strömförsörjning.
Digital /analog multimeter (med voltmeter förmåga).


1.
Bänd upp tydliga plastkåpan skyddar solcellen på toppen av lampan. Även tillverkare kan skilja sig om den exakta sammansättning av en sol lampa, tenderar solcell positionering vara samma. Det är bäst för att det ska vara på toppen av enheten, där solljuset kan absorberas effektivt. Med kåpan borttagen, fräs försiktigt några kablar ansluten till både fram-och baksidan av cellen. Plocka upp cellen och placera den på ett blad av skum pad eller bubbelplast för att förhindra repor eller sprickbildning. Solceller är extremt sköra.
2.
Gräva djupare inne i kärnan av solens ljus. Inne i mitten kommer att kontrollera elektronik, ett uppladdningsbart batteri eller super kondensator, och en lysdiod. Alla delar kan återanvändas. Gång låg, klippa alla anslutna kablar med avbitare och ta bort komponenter en och en.
3.
Prova komponenter för att kontrollera att de fortfarande fungerar. Om solljuset konstaterades redan kasserats, så finns det en god chans att det hade defekta komponenter, men det finns också en god chans att vissa av de delar som fortfarande fungerar. För att testa solcellen, bara att ansluta de två kablarna som leder från cellen till två sonder av en voltmeter. Om färgkodade, rött oftast positiv och svart är negativ. Med voltmetern sonder anslutna, utsätta solcell för solens ljus och mäta volt behandlingen. Allt ovan 1 volt bör betraktas som en passerande solcell som kan användas i framtida experiment.
4.
Testa LED. Anslut LED anoden (positiva ledningen) till en variabel Spänningstillförseln positiva utgång (som till 2 till 3 volt) via ett 330 ohms motstånd med hjälp av små alligator kablar klipp jumper. Anslut sedan katoden (negativa) till nätaggregatet jordanslutning (negativt). Slå på strömmen och titta för belysning av LED. Om lysdioden lyser så det fungerar. Om det inte tänds, kontrollera anslutningarna eller prova en något högre spänning. Om det fortfarande inte lyser, så är det förmodligen dåligt. Kasta bort det nu så att det likvidation, i den del skräp rutan där det kan komma att användas senare, bara för att finna det fortfarande inte fungerar.
5.
Testa batteriet. Anslut den positiva och negativa poler till den positiva och negativa sonder av voltmeter. Om en spänning läses är batteriet fortfarande bra. Kom dock ihåg att detta är ett laddningsbart batteri, så om den är död, kan det laddas.

    Previous:nothing
    Next:former av syre blekmedel
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org